U21: Βασιλιάδες και οι μικροί της Ισπανίας

10:05 25/6/2011 - Πηγή: 24wro
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου, Ισπανία είναι η πιο hot ομάδα αυτή τη στιγμή σε...
επίπεδο Εθνικών Ομάδων. Και φαίνεται πως θα συνεχίσει να είναι για καιρό ακόμη , αν λάβουμε υπόψη τα… «φυντάνια» που έρχονται από πίσω!


ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ
Λευκορωσία: Για να βρεθεί η Ισπανία στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 21, χρειάστηκε να «φτύσει αίμα». Υπεύθυνη γι΄αυτό η Λευκορωσία, η οποία άγγιξε τα θαύμα, αλλά τελικά για μερικά… δευτερόλεπτα θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό, με το έπαθλο του εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
το ’12 να είναι το μοναδικό που μπορεί να διεκδικήσει πλέον! Κόντρα στους Ισπανούς προηγήθηκε στο 38’ με τον Βορόνκοφ, αλλά ισοφαρίστηκε στο 89’ από μια αδράνεια της άμυνας. Με τη ψυχολογία να έχει γυρίσει μπούμερανγκ, φυσιολογικά ήρθε και ο αποκλεισμός στην παράταση! Συγχαρητήρια μοίραζε στους παίκτες του μετά το ματς, ο τεχνικός Κοντρατίεφ.

Τσεχία: Στην παράταση αποκλείστηκε και η Τσεχία. Εξίσου άτυχη, ίσως ακόμη περισσότερο από τη Λευκορωσία, αφού ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο, είχε δοκάρι στο 88’. Για μερικά εκατοστά το γκολ δεν ήρθε ποτέ και αντ’ αυτού, ήρθε ο αποκλεισμός στο ημίωρο της παράτασης. Για την ακρίβεια, έξι λεπτά πριν οδηγηθούμε στη διαδικασία των πέναλτι. Ακόμη κι έτσι, επιτυχημένη μέχρι στιγμής η πορεία των μικρών Τσέχων, αφού κατάφεραν και διακρίθηκαν σε έναν όμιλο με Αγγλία και Ισπανία.

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ
Ισπανία: Μπήκε με τον «αέρα» του μεγάλου φαβορί κόντρα στην Λευκορωσία και λίγο έλειψε να το πληρώσει! Για την ακρίβεια, είδα τα φίδια να την «ζώνουν» αλλά ένα λεπτό πριν το τέλος ήρθε η λύτρωση. Κι αυτή, ίσως να μην ερχόταν ποτέ αν δεν έμπαιναν στο παιχνίδι οι Γιεφρέν και Ντιέγκο Καπέλ που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην επιθετική ανάπτυξη των «φούριας ρόχας». Από την αρχή ήταν το φαβορί του τουρνουά και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της κατάκτησής του θα θεωρηθεί έκπληξη, προκαλώντας απογοήτευση στην Ιβηρική χερσόνησο. Δύσκολα θα μπουν τόσο χαλαρά στον τελικό, συνεπώς βλέπω το φαβορί και τις προβλέψεις να επαληθεύονται!

Ελβετία: Το όνομα του Μεχμέντι μνημονεύουν στην Ελβετία, καθώς αυτός ο μικρός κύριος έστειλε στο 114’ της παράτασης (με την Τσεχία) την ομάδα του στον τελικό. Όπως και σε αυτό το παιχνίδι, έτσι και στην συνολική πορεία της στο τουρνουά, η εξαιρετική της πορεία οφείλεται στην άριστη αμυντική της γραμμή! Βέβαια, το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει τελικά να αντέξει κόντρα στην καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης και μάλιστα δίχως τον σέντερ μπακ Αφόλτερ, που θα είναι ο μεγάλος άτυχος του τελικού και θα εμψυχώνει τους συμπαίκτες του από τον πάγκο.

Τips:

*Την καλύτερη επίθεση στο θεσμό την έχει η Ισπανία.
* Αντίθετα, την καλύτερη άμυνα την έχει η έτερη φιναλιστ του τελικού, Ελβετία.
* Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν δύο φορές στα πλέι οφ του Euro το 2009. Με το ίδιο σκορ (2-1) πέτυχαν από μία νίκη, αλλά αυτή που χαμογέλασε στο τέλος ήταν η Ισπανία, χάρη στο γκολ του Σίσι, που μπήκε στη
Keywords
Τυχαία Θέματα