Timothy Geithner: H ανεργία είναι η αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας

20:45 26/4/2011 - Πηγή: 24wro
Στα εμπόδια της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών των... ΗΠΑ Timothy Geithner, μιλώντας σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη.
Ο  υπουργός είπε πως η ανεργία είναι η αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας και εξακολουθεί να είναι «πάρα πολύ υψηλή», ενώ η οικονομία μοιάζει άκαμπτη. Εν τούτοις, η οικονομία θεραπεύεται, ενώ η χώρα έχει προβάδισμα σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ο κ. Geithner επανέλαβε τις δηλώσεις του προέδρου Obama, πως τα δημόσια οικονομικά των ΗΠΑ δεν είναι βιώσιμα, συνεπώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέρα από τη μείωση του ελλείμματος. Οπως τόνισε, η αμερικανική κυβέρνηση έχει στόχο να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα έως το 2015.
Παράλληλα, ο υπουργός απηύθηνε έκκληση στους αμερικανούς νομοθέτες να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους." Οι ΗΠΑ χρειάζονται μία «αξιόπιστη στρατηγική» για να μειώσουν τα ελλείμματα προϋπολογισμού εν καιρώ, χωρίς βιαστικές κινήσεις που θα εμποδίσουν την οικονομική ανάκαμψη", είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, όσον αφορά στις τιμές του πετρελαίου δήλωσε πως σε αυτά τα επίπεδα συνιστούν πρόκληση, αλλά δεν είναι ικανές να απειλήσουν με εκτροχιασμό την οικονομία.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα