TO HΞΕΡΕΣ; Αυτές είναι οι συνήθειες που θα σε κάνουν ΑΣΤΕΡΙ στη δουλειά σου!!!

05:56 15/11/2013 - Πηγή: 24wro


Μετά από πολυετείς μελέτες, ερευνητές από όλον τον κόσμο συγκέντρωσαν και μας παρουσιάζουν πέντε χρήσιμες συμβουλές...

1) Καλύτερα να μασάς!
Η τσίχλα μας βοηθά να μείνουμε συγκεντρωμένοι! Έπειτα από τεστ που διεξήγαγαν επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κάρντιφ, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τη σκέψη και την εγρήγορση των ανθρώπων, καθώς αυτή η ρυθμική κίνηση του σαγονιού αυξάνει τη ροή του αίματος σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ικανότητα συγκέντρωσης!

2)
Μίλα ελεύθερα!
Μπορεί να το έχουμε συνδέσει με τους... «τρελούς επιστήμονες», αλλά είναι... επιστημονικά αποδεδειγμένο πως το να μιλάει κανείς στον εαυτό του, ωφελεί την σκέψη και την αντίληψη! Γνωστικοί ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Ουϊσκόνσιν, με επικεφαλής τον Δρα Γκάρι Λούπιαν, πραγματοποίησαν μία σειρά πειραμάτων. « Όλα τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ο λόγος δεν αποτελεί απλώς ένα μέσον επικοινωνίας, αλλά ένα σύστημα το οποίο, αναλόγως με την περίσταση, μπορεί να εντείνει την αντίληψη και την σκέψη, ενεργοποιώντας διάφορα τμήματα του εγκεφάλου», λέει χαρακτηριστικά ο Δρ. Λούπιαν. Μάλιστα, έχει διαπιστωθεί πως ακόμη και οι δρομείς που σιγομουρμουρίζουν λέξεις όπως, «τρέξε», «θα τα καταφέρεις», τρέχουν γρηγορότερα!

3) Γυμνάσου!
Η σωματική άσκηση είναι σημαντική για την καλή υγεία, τόσο του σώματος, όσο και του εγκεφάλου. Με την φυσική δραστηριότητα αυξάνεται η ροή του αίματος και, κατά συνέπεια, η ροή του οξυγόνου και της γλυκόζης στον εγκέφαλο. Μια καλή προπόνηση για το μυαλό είναι και η δοκιμή καινούριων σπορ ή ασκήσεων που απαιτούν συντονισμό κινήσεων για την εκτέλεσή τους.

4) Προτίμησε την φασαρία!
Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, οι έξυπνες ιδέες είναι πιο πιθανό να προκύψουν όταν δουλεύεις σε ένα πολυσύχναστο μέρος, π.χ. μια καφετέρια, παρά σε ένα ήσυχο δωμάτιο. Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Ιλινόις, λίγος εξωτερικός θόρυβος μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα. Μην το παρακάνεις ,όμως, γιατί ο υπερβολικός θόρυβος εξασθενεί την ικανότητα να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες.

5) Εξάσκησε το μυαλό σου!
Η επίλυση σταυρόλεξων και άλλων παιχνιδιών με αριθμούς ή γράμματα, ακόμη και το διάβασμα ενός άρθρου ή ενός βιβλίου μας κάνει εξυπνότερους, υποστηρίζουν οι ειδικοί, καθώς το μυαλό, όπως και πολλά μέρη του ανθρώπινου σώματος, χρειάζεται τακτική άσκηση ώστε να μπορεί να διατηρήσει την δύναμη και την ζωτικότητά του. Αν, όμως, όλα αυτά σου φαίνονται κοινότυπα, ερευνητές του πανεπιστημίου του Στάφορντ, προτείνουν κι εναλλακτικές μεθόδους. Άλλαξε λίγο την καθημερινότητά σου, π.χ. βούρτσισε τα δόντια σου με το αντίθετο χέρι, διάλεξε διαφορετικό δρόμο για να φτάσεις στον προορισμό σου, ούτως ώστε να αναγκάσεις το μυαλό να «δουλέψει» σκληρότερα!

faysbook.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα