TEΛΙΚΟ: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΕΚ 1-0

19:03 13/5/2012 - Πηγή: 24wro

Χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη σεζόν για να βρει το γκολ που συχνά πυκνά έψαχνε, αλλά τελικά το πέτυχε την κατάλληλη στιγμή...
Ο Γιάννης Σκόνδρας σκόραρε στο 75’ του αγώνα με την ΑΕΚ στο Περιστέρι, χάρισε στον Ατρόμητο την πρώτη του νίκη στα play offs και έβαλε φωτιά στη διαδικασία.
Οι Περιστεριώτες πήραν διά πυρός και σιδήρου
τη νίκη που αναζητούσαν από την 1η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος, έφτασαν πλέον τους πέντε βαθμούς και μπορούν να ελπίζουν τουλάχιστον σε ένα καλύτερο εισιτήριο για το Europa League. Η ΑΕΚ, αντίθετα, έχασε μεγάλη ευκαιρία να περάσει μόνη πρώτη και να αυξήσει τις ελπίδες της για πρωτιά στα play off και για το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.
Ο Νίκος Κωστένογλου διατήρησε το 4-3-3 και έδωσε φανέλα βασικού στον Γκούντγιονσεν χρησιμοποιώντας τον ως αριστερό εξτρέμ, την ώρα που δεξιά αγωνίστηκε ο Λεονάρντο και στην κορυφή της επίθεσης ο Λυμπερόπουλος. Ο Γιώργος Δώνης, από την πλευρά του, παρέταξε τον Ατρόμητο με το σύνηθες πλέον 4-4-1-1 επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει πίσω από τον Μήτρογλου τον Πίτου Γκαρσία. Επιλογή που στο πρώτο ημίχρονο αποδείχθηκε σοφή, καθώς ο Αργεντινός είχε πολλή διάθεση, καθαρό μυαλό και αποτέλεσε από τις βασικές αιτίες της κυριαρχίας των Περιστεριωτών.
Ο Ατρόμητος μπήκε ιδιαίτερα φουριόζος στο ματς και έδειχνε αποφασισμένος να πάρει το πρώτο του τρίποντο στα play offs. Στο πολύ καλό τους διάστημα, μέχρι δηλαδή και το 20’, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν σε αρκετές περιπτώσεις τις προϋποθέσεις να σκοράρουν, ωστόσο το γκολ που θα τους έλυνε τα πόδια δεν ήρθε. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ο Επστάιν ελίχθηκε δις πολύ όμορφα από την αριστερή πτέρυγα, οι ισάριθμες όμως παράλληλες πάσες του με αποδέκτη τον Μήτρογλου δεν ήταν τόσο καλές ώστε να αποδειχθούν… ασίστς. Ο Δημούτσος στο 11’ στάθηκε άτυχος καθώς το δυνατό σουτ του έξω από την περιοχή σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου που απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας, ενώ στο 13’, ο Επστάιν σημάδεψε σωστά και βρήκε τον Μήτρογλου, ωστόσο το πλασέ του τελευταίου εξουδετερώθηκε από τον γκολκίπερ της ΑΕΚ.
Από το 15’ μέχρι και το 25’ δεν δημιουργήθηκαν ευκαιρίες, ο Ατρόμητος όμως διατήρησε τον έλεγχο, την ώρα που η ΑΕΚ παρουσίαζε τρομακτικό πρόβλημα στην ανάπτυξη με αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να φτάσει στην περιοχή του Ιτάνζ. Η τελευταία αξιόλογη φάση παρατηρήθηκε στο 28’ και ήρθε από στημένο, με τον Φυτανίδη να πιάνει κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία και τη μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κωνσταντόπουλου. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 42’ για να ανησυχήσει ο Ιτάνζ και να κάνουν «αχ» οι περίπου 100 φίλοι της Ενωσης που βρήκαν τρόπο να μπουν στο γήπεδο του Περιστερίου. Ο Γκούντγιονσεν συνέκλινε προς τον άξονα, όπου είναι σίγουρα πιο επικίνδυνος από ότι στην πτέρυγα, έπιασε το σουτ από το ύψος του ημικυκλίου, ωστόσο ο Ιτάνζ απέδειξε ότι διαθέτει άψογα αντανακλαστικά διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ισλανδός έπιασ
Keywords
Τυχαία Θέματα