Shopping: Αρχαίες συνήθειες

10:17 6/4/2012 - Πηγή: 24wro
Σύμφωνα με νέα έρευνα, η εξελικτική πορεία των δύο φύλων, εξηγεί την διαφορετική...
καταναλωτική τους συμπεριφορά.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Michigan, υπό τον καθηγητή Ντάνιελ Κρούγκερ και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Social, Evolutionary and Cultural Psychology», σύμφωνα με τη βρετανική «Telegraph».

Τα συμπεράσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι ρόλοι που είχαν τα φύλα στους προϊστορικούς χρόνους αναπαράγονται και στη σύγχρονη εποχή. Στο παρελθόν οι γυναίκες περνούσαν πολλές
ώρες μαζί με τα παιδιά τους αναζητώντας φαγητό στη φύση, τώρα ξοδεύουν επίσης χρόνο με τα παιδιά τους, προσπαθώντας να επιλέξουν το καλύτερο αντικείμενο για το σπίτι τους.

Μάλιστα το γεγονός ότι οι γυναίκες-συλλέκτες έπρεπε να διαλέγουν προσεκτικά καρπούς για την αποφυγή δηλητηρίασης, μετά από μια μακρά εξελικτική διαδικασία, τις κάνει να είναι ιδιαίτερα ικανές σήμερα στο να επιλέγουν διαφορετικά χρώματα ή σχήματα και να ασχολούνται με λεπτομέρειες, που ένας άνδρας θα αγνοούσε.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες στο μακρινό παρελθον ασχολούνταν κυρίως με το κυνήγι, ήξεραν που ακριβώς θα βρουν τη λεία τους, έβγαιναν, κυνηγούσαν και επέστρεφαν αμέσως στο σπίτι.

Εκείνη η συμπεριφορά μοιάζει με αυτή της σύγχρονης εποχής. Προσχεδιάζουν τι θέλουν, ψωνίζουν γρήγορα και κουβαλούν τα ψώνια στο σπίτι. Δεν τους αρέσει να ψωνίζουν μαζί με τη γυναίκα ή τα παιδιά τους, πρώτον διότι ούτε τα προϊστορικά χρόνια είχαν παρέα στο κυνήγι, αλλά και επειδή είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα στον κόσμο.

Ο επικεφαλής της έρευνας Ντάνιελ Κρούγκερ, υποστηρίζει ότι αν λάβουμε υπόψη μας τα παραπάνω, μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί πολλά ζευγάρια τσακώνονται όταν ψωνίζουν μαζί, καθώς η εξέλιξή τους υπαγορεύει εντελώς διαφορετική αντίληψη για την απόκτηση των αγαθών.
Keywords
Τυχαία Θέματα