OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η ατζέντα με τα ρεκόρ του Θρύλου

15:26 4/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Θρύλος έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο νωρίτερα από...
κάθε άλλη φορά και μπορεί επίσης να φτάσει στην επίτευξη τριών ακόμη ιστορικών ρεκόρ εάν νικήσει Ατρόμητο και Λάρισα τις τελευταίες δύο αγωνιστικές.
Ο Ολυμπιακός έχει ήδη πετύχει το ρεκόρ του πιο γρήγορου πρωταθλήματος όσον αφορά την ημερομηνία που εξασφαλίζεται και μαθηματικά. Το προηγούμενο το κατείχε η ομάδα της περιόδου 2008-09 κατά την πρώτη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε,
όταν το είχε «κλειδώσει» από τις 22 Μαρτίου. Με την «εξάρα» επί της ΑΕΚ στις 20 του Μάρτη, το βελτίωσε κατά δύο ημέρες.
Χθες βέβαια, με το γκολ του Νικουλάε, χάθηκε για φέτος η ευκαιρία να ισοφαριστεί το ρεκόρ της καλύτερης αμυντικής επίδοσης σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών (σ.σ. 14), ωστόσο ο Θρύλος παραμένει μέσα στο… κυνήγι τριών ιστορικών ρεκόρ! Με νίκες στα εναπομείναντα δύο ματς, με Ατρόμητο εκτός έδρας και Λάρισα στο Καραϊσκάκη, μπορεί να πετύχει τα εξής:
• Το απόλυτο των νικών εντός έδρας. Ο Θρύλος έχει φτάσει στο 14/14 και με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Λάρισας θα φτάσει στο ιστορικό 15/15.
• Τη μεγαλύτερη διαφορά από τον δεύτερο. Κατά το παρελθόν ο Ολυμπιακός έχει φτάσει μέχρι και το +13, δηλαδή την τωρινή διαφορά από τον δεύτερο. Μια επίδοση που μπορεί ακόμη να ξεπεράσει, αφού απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές.
• Την ισοφάριση της επίδοσης των περισσότερων νικών σε ένα πρωτάθλημα. Αυτές είναι 25, ρεκόρ που κρατάει από την περίοδο 2000-01. Ήδη έχει πετύχει 23 νίκες στη Σούπερ Λίγκα ενώ έχει μόλις μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες.
Keywords
Τυχαία Θέματα