O.ZIOBAΣ: Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι ψυχοφθόρο

17:32 25/6/2012 - Πηγή: 24wro
Για την υποκριτική, το τραγούδι, αλλά και την επιλογή συναδέλφων του να πολιτευτούν...
μίλησε στο περιοδικό Glow ο Ορέστης Τζιόβας.
Για την υποκριτική δήλωσε: «Μου καλύπτει την ανάγκη μου για δημιουργία. Ότι παίρνεις ένα άψυχο κείμενο και του δίνεις ζωή, ότι συνεργάζεσαι με ανθρώπους που μπορεί να μην ξέρεις καλά. Το να ανεβάσεις μια δουλειά στο θέατρο είναι δημιουργικό. Μου καλύπτει την έννοια της
ομάδας, πάντα μου άρεσε να συνεργάζομαι με πολλούς ανθρώπους, να φτιάχνεις πράγματα βάζοντας κομμάτια του εαυτού σου, χτίζοντας έναν νέο χαρακτήρα. Όσον αφορά στην καταξίωση και την επιτυχία, δε νομίζω ότι το επάγγελμα ενδείκνυται, γιατί νιώθεις τρομερή ανασφάλεια, καθώς μπορεί να μην έχεις δουλειά ή μια κακή επιλογή σου να σε βγάλει εκτός. Είναι ψυχοφθόρο. Μου ταιριάζει, όμως, αυτή η ανασφάλεια και όχι η σιγουριά. Ανασφαλείς είναι όλοι οι άνθρωποι, θέλουν να σιγουρεύονται με κάτι. Για μένα δεν είναι το κέντρο της ζωής μου. Μου αρέσει αυτή η κριτική πάνω στη δουλειά, μου δίνει δύναμη. Δε θα μπορούσα να ασχολούμαι με κάτι σίγουρο και μόνιμο».

Για το τραγούδι: «Μου αρέσει πολύ η επιστήμη της μουσικής, να την καταλαβαίνω θεωρητικά, παίζω λίγο κιθάρα και τραγουδάω μπροστά στο κοινό. Δεν το θεωρώ επαγγελματική κίνηση, το κάνω περισσότερο σαν καλλιτεχνική απόλαυση. Δε πιστεύω ότι έχω μεγάλο ταλέντο στο τραγούδι, αλλά μου αρέσει. Το καλοκαίρι μάλιστα θα κάνουμε εμφανίσεις με τους Staρbeat από τη Θεσσαλονίκη».
Για τους ηθοποιούς που πολιτεύονται: «Δεν γνωρίζω τη δράση τους οπότε δεν έχω άποψη. Θεωρώ ότι είναι καλό να ασχολούνται οι άνθρωποι με την πολιτική, αλλά να έχουν κοινωνικές απόψεις. Είμαι πολιτικοποιημένος, με ενδιαφέρει η ασφάλεια, η κοινωνική ειρήνη και η αγάπη και τα επιδιώκω στην καθημερινότητά μου. Κι αισιοδοξώ γιατί ξέρω ότι μπορώ να προσφέρω στον περίγυρό μου αυτά που θα ήθελα να υπάρχουν».

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα