O τρόμος του να ντύνεις τη Βασίλισσα Ελισάβετ

09:02 4/4/2012 - Πηγή: 24wro
H Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας κλείνει φέτος τα εξήντα χρόνια στο θρόνο, και παρότι...
ο εγγονός της,πρίγκιπας Harry υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια καλοκάγαθη κυριούλα με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, κάποιοι δεν συμφωνούν ακριβώς με τα λεγόμενά του. Βλέπετε, για τους απλούς πολίτες -και κυρίως για όσους επιμελούνται τα καπέλα και τα ρούχα της- η επαφή με τη βρετανίδα μονάρχη είναι μια αγχωτική και τρομακτική εμπειρία. Και αν απορείτε γιατί, ένα βιβλίο έρχεται να στηρίξει του λόγου το αληθές.

Στο ολοκαίνουργιο Elizabeth: Reigning in Style
της Jane Eastoe αναφέρεται ότι οι σχεδιαστές, οι πιλοποιοί και οι υποδηματοποιοί ενημερώνονται από το προσωπικό της Βασίλισσας προκειμένου να στείλουν σχέδια, συχνά χωρίς να τους πουν για τι είδους περίσταση ή ακόμη και εποχή του χρόνου πρέπει να να είναι τα σχέδιά τους. Και φυσικά όσοι επιλέγονταν είχαν να ζήσουν το δράμα της πρόβας.

H Jane Eastoe περιγράφει ότι σε μια τέτοια περίπτωση, στα τέλη του 1960, ο σχεδιαστής καπέλων Frederick Fox ενημερώθηκε από πριν για το πώς έπρεπε να φερθεί στην πρόβα, από τον αγαπημένο σχεδιαστή μόδας της Ελισάβετ, Hardy Amies. «Δεν θα αγγίξεις τη Βασίλισσα, δεν θα της κάνεις ερωτήσεις και δεν θα της γυρίσεις την πλάτη», του είπε. Αποτέλεσμα; Ο Fox ήταν κατατρομαγμένος.

Στο βιβλίο, αναφέρεται επίσης πόσο απογοητευμένος ήταν ο Hardy Amies και άλλοι σχεδιαστές όταν η βασίλισσα συνδύαζε τα κομψά τους σύνολα με τρομακτικές, πανάσχημες τσάντες.

fashionlove.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα