M.ΡΟΥΤΕ: Δεν είναι δυνατή η έξοδος της Ελλάδας

00:02 10/9/2011 - Πηγή: 24wro
Η έξοδος από την Ευρωζώνη των χωρών που δεν σέβονται το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας…
θα πρέπει να είναι "η ύστατη κύρωση», κάτι το οποίο δεν αφορά την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός φιλελεύθερος πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

"Πρέπει να έχουμε την ύστατη κύρωση", δήλωσε ο Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη, αναφερόμενος στις προτάσεις της ολλανδικής κυβέρνησης σε περίπτωση μη σεβασμού του Συμφώνου Σταθερότητας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι προτάσεις αυτές που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη σε επιστολή
προς την Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου "είναι μακροπρόθεσμες, και δεν αφορούν την Ελλάδα". "Αυτές οι προτάσεις είναι για τις χώρες οι οποίες στο μέλλον δεν θα εκπληρώνουν τις απαιτήσεις", είπε.

"Αυτό θα είχε επίσης συνέπειες και για την Ολλανδία, αν η Ελλάδα έπεφτε", δήλωσε ο Ρούτε, προσθέτοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από τη ευρωζώνη δεν είναι δυνατή, "διότι ήδη έχουμε ήδη πάει πολύ μακριά".

Ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιάγκερ, επίσης, εκτίμησε σήμερα ότι ο αποκλεισμός από την ευρωζώνη θα είναι "η υπέρτατη συνέπεια". "Ξεκινάμε από την αρχή ότι αυτό δεν θα πάει τόσο μακριά", είπε στους δημοσιογράφους στη Χάγη.

Ο Μαρκ Ρούτε είχε ζητήσει την Τετάρτη τη δημιουργία μιας θέσης Ευρωπαίου Επιτρόπου υπεύθυνου για την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, κυρίως μέσω κυρώσεων.

"Όχι λόγια αλλά έργα. Ο Ρούτε δεν πρέπει μόνο να ζητάει οι χώρες να μπορούν να αποκλειστούν, αλλά να βγει η Ελλάδα αμέσως από την ευρωζώνη" δήλωσε σήμερα στο Twitter ο Χέερτ Βίλντερς, ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς που υποστηρίζει στο κοινοβούλιο τη συμμαχία της οποίας ηγείται ο Μαρκ Ρούτε.



Keywords
Τυχαία Θέματα