MAΛΙ: Οι πραξικοπηματίες ανακοίνωσαν ότι επαναφέρουν σε ισχύ το Σύνταγμα

23:12 1/4/2012 - Πηγή: 24wro
Ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών του Μαλί λοχαγός Αμάντου Σανόγκο ανακοίνωσε ότι...
η χούντα θα επαναφέρει σε ισχύ από σήμερα το Σύνταγμα και τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, ενώ υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε "διαβουλεύσεις με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας" για τη διεξαγωγή εκλογών.

"Δεσμευόμαστε να επαναφέρουμε σε ισχύ από σήμερα το Σύνταγμα
της Δημοκρατίας του Μαλί της 25ης Φεβρουαρίου 1992, καθώς και τους δημοκρατικούς θεσμούς", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο λοχαγός Σανόγκο.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι η στρατιωτική χούντα δέχθηκε να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τις τοπικές πολιτικές δυνάμεις για τη δημιουργία ενός μεταβατικού οργάνου, "με στόχο τη διοργάνωση ειρηνικών, ελεύθερων, ανοικτών και δημοκρατικών εκλογών στις οποίες δεν θα λάβουμε μέρος".
Παρών στις δηλώσεις του λοχαγού Σανόγκο ήταν ο υπορυγός Εξωτερικών της Μπουρκίνα Φάσο Ντζιμπρίλ Μπασολέ, ο οποίος βρίσκεται στο Μπαμακό από χθες Σάββατο για να διαπραγμετευτεί με τους πραξικοπηματίες για την επιστροφή στη συνταγματική νομιμότητα, όπως το απαιτούν οι χώρες της δυτικής Αφρικής.
Το πραξικόπημα πυροδοτήθηκε από την οργή του στρατού όσον αφορά τον χειρισμό από την κυβέρνηση της εξέγερσης στο βορρά. Παρόλα αυτά οι αντάρτες Τουαρέγκ, με την υποστήριξη ισλαμιστών, κατάφεραν να καταλάβουν τις τελευταίες ημέρες στρατηγικής σημασίας πόλεις, όπως η Κιντάλ και η Γκάο, ενώ σήμερα μαίνονται μάχες στο Τιμπουκτού.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα