Kαταζητείται ο αχυράνθρωπος

12:15 15/10/2011 - Πηγή: 24wro
Σε… αχυρώνες θα πρέπει να στρέψουν μάλλον τις έρευνές τους οι... αρχές του Ορεγκον, αν θέλουν να βρουν τον καταζητούμενο «αχυράνθρωπο».
Ο λόγος για τον ελληνικής καταγωγής Γκρέγκορι Λιάσκο, ο οποίος είχε σηκώσει τα ταμεία των τραπεζών της αμερικανικής πόλης εισβάλλοντας σε αυτές όχι με τη συνηθισμένη κουκούλα των ληστών, αλλά με μια ολόκληρη στολή από άχυρα.
Οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να τον συλλάβουν τον περασμένο Οκτώβριο έξω από το μουσείο Rice Northwest Museum of Rocks and Minerals, αλλά τον άφησαν ελεύθερο
μέχρι την έναρξη της δίκης του. Εκείνος όμως δεν παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες ενώπιον του δικαστηρίου και έτσι οι αρχές εξέδωσαν σχετικό ένταλμα σύλληψης.
Οταν συνελήφθη πριν από έναν χρόνο, ο 36χρονος από το Πόρτλαντ είχε ανοίξει μια τρύπα στον τοίχο του μουσείου πετρωμάτων και μεταλλευμάτων της πόλης με στόχο να το διαρρήξει.
Οι αρχές δεν τον διέκριναν μέσα στη στολή-καμουφλάζ που φορούσε, αφού προσποιήθηκε τον… θάμνο, όμως τον ξεσκέπασε το λαγωνικό που είχαν μαζί τους. Ο ίδιος, προσπαθώντας τότε να εξηγήσει τα ανεξήγητα, είπε ότι δεν είχε σκοπό να εισβάλει στο μουσείο, αλλά ότι φορούσε τη χαρακτηριστική στολή στο πλαίσιο εορτασμού του Χάλογουιν!
Οι αρχές τον ξεσκέπασαν όταν φροντιστής του μουσείου ανακάλυψε ασυνήθιστη σκόνη και χαλάσματα στο εσωτερικό του μουσείου, ενώ ψάχνοντας λίγο περισσότερο εντόπισε μία τρύπα στον τοίχο ανάμεσα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα και τον χώρο με τις τουαλέτες του κτιρίου.
Αμέσως ενημέρωσε τις αρχές, οι οποίες οργάνωσαν έφοδο την επόμενη κιόλας ημέρα. Οπως εξήγησαν αργότερα, στόχος του Λιάσκου ήταν προφανώς τα πολύτιμα ψήγματα χρυσού που εκτίθενται στο μουσείο


Keywords
Τυχαία Θέματα