H Jil Sander επιστρέφει στην… Jil Sander

11:12 25/2/2012 - Πηγή: 24wro
Η ιστορία της γερμανίδας Jil Sander μοιάζει... μάλλον με παραμύθι. Με ένα μινιμαλιστικό παραμύθι που αντικατοπτρίζει απόλυτα το στυλ των ρούχων που σχεδίαζε.
Η πρώτη της κολεξιόν στα 80s στέφτηκε με αποτυχία, αφού το look Δυναστεία μεσουρανούσε και ο κόσμος δεν μπορούσε να καταλάβει την αφαιρετική, γεωμετρική προσέγγισή της στη μόδα. Λίγο αργότερα, όμως, το ιδιαίτερο στυλ της άρχισε να τραβά την προσοχή -βρισκόμασταν ήδη στη δεκαετία του ’90 και στην εποχή της δόξας του
«less is more». H Sander και ο ομώνυμος οίκος της έγιναν πασίγνωστοι και σιγά σιγά προκειμένου να επεκταθεί, αναγκάστηκε να πουλήσει το 75 τοις εκατό στο Prada Group.
Το 2000 παραιτείται ξαφνικά από την ηγεσία του οίκου, αναφέροντας δημιουργικές διαφορές με τον ιδιοκτήτη του ομίλου και συζύγου της Miuccia Prada, Patrizio Bertelli. Η αποχώρησή της ρίχνει κατακόρυφα τις πωλήσεις της Jil Sander και αναγκάζει τον Bertelli τρία χρόνια μετά να την ξανακαλέσει. Όμως, ούτε αυτή τη φορά η «συγκατοίκησή» τους ήταν αρμονική και το 2004 η γερμανίδα αποφασίζει να εγκαταλείψει τη φίρμα για μία ακόμη φορά.
Μετά από 8 χρόνια μακριά από τον δικό της οίκο, η ξαφνική αποχώρηση του Raf Simons (μάλλον για τον Dior) μόλις χθες, φέρνει την 69χρονη Sander πάλι πίσω στα πράγματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας πριν λίγη ώρα. Τι μπορεί να προσφέρει αυτή τη στιγμή σε ένα σκηνικό ύφεσης και μεγάλων προσδοκιών; Όσοι έχουν φορέσει έστω και ένα από τα ρούχα της, ξέρουν πολύ καλά…

fashionlove.gr
Keywords
Αναζητήσεις
stin jil
Τυχαία Θέματα