Facebook: Αν έχεις ωραίους φίλους τότε είσαι δημοφιλής!

15:49 25/4/2012 - Πηγή: 24wro
Το να έχεις ελκυστικούς φίλους σε κάνει ακόμη πιο δημοφιλή στο Facebook...

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Twente της Ολλανδίας, που διεξήγαγαν ευρωπαϊκή έρευνα για να κατανοήσουν καλύτερα την διαδικτυακή συμπεριφορά.
Γράφοντας στο International Journal of Web Based Communities, η Christina Jaschinski και ο Piet Kommers εξηγούν ότι οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει απαραίτητες στον χειρισμό των σχέσεων του σήμερα
και γι' αυτό οι επιστήμονες πρέπει να κατανοήσουν πώς δημιουργούνται οι εντυπώσεις και οι σχέσεις στον εικονικό κόσμο.
«Οι άνθρωποι προσελκύονται από τα πρόσωπα που δείχνουν υγιή, χαρούμενα και παραγωγικά με τη σεξουαλική έννοια του όρου. Είναι ένας νόμος της εξέλιξης κοινά αποδεκτός», ανέφερε ο Piet Kommers.
Η ερευνητές δημιούργησαν τέσσερα ψεύτικα προφίλ στο Facebook χρησιμοποιώντας φωτογραφίες ενός άνδρα και μιας γυναίκας ελκυστικά «ουδέτερων» και δημιουργήθηκαν δύο σελίδες για τον καθένα τους.
Μια σελίδα με φωτογραφίες φίλων με ελκυστική εμφάνιση, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, και μια δεύτερη με φωτογραφίες φίλων ελάχιστα γοητευτικών.
Τα προφίλ ήταν όμοια, διευκρινίζοντας τον τόπο κατοικίας, την ημερομηνία γέννησης, τα βασικά ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις στον κινηματογράφο, τη μουσική ή την τηλεόραση του κατόχου του προφίλ.
Στη συνέχεια έδειξαν τα προφίλ αυτά σε 74 φοιτητές ηλικίας 21 έως 31 ετών, ζητώντας τους να αξιολογήσουν την «κοινωνική ελκυστικότητα» του κατόχου της συγκεκριμένης σελίδας στο Facebook.
Όσοι μετείχαν στη μελέτη έπρεπε να εξετάσουν ερωτήσεις όπως «Πιστεύω ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ένας καλός φίλος» ή «Θα ήταν ευχάριστο να είμαι μαζί του».
«Το παρουσιαστικό των φίλων κάποιου στο Facebook επηρεάζει πράγματι την αντίληψη που διαμορφώνει κανείς για τον κάτοχο του προφίλ» ανέφερε η Christina Jaschinski.
Πιο συγκεκριμένα, «η γοητευτική εμφάνιση των ατόμων που περιλαμβάνονται στη λίστα των φίλων του Facebook έχει άμεση θετική επίδραση στη δική του κοινωνική ελκυστικότητα», κατέληξαν οι ερευνητές.

mediagate.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα