F1: Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ταχύτερος της τρίτης ημέρας στη Χερέθ

22:47 9/2/2012 - Πηγή: 24wro
Για μια ακόμη ημέρα -δεύτερη σερί- η Mercedes GP ήταν η ταχύτερη στις πρώτες δοκιμές ενόψει της σεζόν 2012 στη Formula 1...
Αυτήν τη φορά ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ που «γύρισε» στον πιο μικρό χρόνο την πίστα της Χερέθ, παίρνοντας τη… σκυτάλη από τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Μάλιστα, ο Γερμανός πιλότος ήταν και από τους πιλότους που συμπλήρωσαν τους περισσότερους γύρους στην ισπανική πίστα. Για την ακρίβεια, συμπλήρωσε τους
περισσότερους μετά τον Μπρούνο Σένα της Williams που τελείωσε την ημέρα με τον αριθμό «125». Αλλά, όχι και με τις ανάλογες, επιδόσεις, όντας όγδοος και προτελευταίος με την Williams FW34.

Το περίεργο, όμως, δεν αφορά τον Βραζιλιάνο πιλότο, αλλά τα Ασημένια Βέλη. Οχι τόσο γιατί σημειώνουν τους ταχύτερους χρόνους. Κυρίως, επειδή αυτοί έρχονται με την W02, δηλαδή το περσινό μονοθέσιο. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε από την ομάδα με βάση το Μπράκλεϊ η αξιολόγηση των νέων ελαστικών που ήταν η κύρια επιδίωξη σε αυτό το τεστ.

Ο καλύτερος γύρος του Ρόσμπεργκ ήταν στο 1:17.613, ο ταχύτερος χρόνος του τριημέρου ως τώρα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ρομέν Γκροσζιάν της Lotus. Ο Γάλλος οδήγησε για πρώτη φορά την E20 και πήγε πιο γρήγορα απ' όλους τους οδηγούς με καινούργια μονοθέσια στο 1:18.419 στη διάρκεια όλου του τριημέρου.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε ντεμπούτο στο κόκπιτ της Red Bull RB8 και είχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, αφήνοντας τέταρτο τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έκανε επίσης πήρε την πρώτη «γεύση» του από την McLaren MP4-27. Ο Βρετανός πιλότος ήταν ταχύτερος σε σχέση με τον συμπατριώτη και ομόσταβλό του, Τζένσον Μπάτον, ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε πολύ κοντά στο χρόνο του Μαρκ Γουέμπερ, που σημείωσε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας δοκιμών του.

Πέμπτος ήταν ο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ της Toro Rosso, με τον Σέρχιο Πέρες της Sauber να ακολουθεί. Οσο γι’ αυτούς που αναρωτιούνται σε ποια θέση βρέθηκε ο Φερνάντο Αλόσνο, ο Ισπανός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με την Ferrari F2012 και έχασε πολύ χρόνο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Οι επιπλοκές στα υδραυλικά του μονοθεσίου του τον άφησαν μόλις έβδομο. Τελικά συμπλήρωσε 67 γύρους, με τον καλύτερο εξ αυτών να είναι δύο δευτερόλεπτα χειρότερος από την επίδοση του Γκροσζιάν. Ενατος και τελευταίος ήταν ο νέος δοκιμαστής της Caterham, Γκιέντο φαν ντερ Γκάρντε.

Η Force India δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει δοκιμές την Πέμπτη (09/02), καθώς ο δοκιμαστής, Ζιλ Μπιανσί, είχε μια έξοδο νωρίς το πρωί που αποδείχθηκε καταστροφική. Ο Γάλλος δοκιμαστής της ινδικής ομάδας έχασε τον έλεγχο της VJM05 με κρύα λάστιχα και έπεσε με μικρή ταχύτητα πάνω στις μπαριέρες. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ζημιά δεν ήταν μεγάλη, η έλλειψη ανταλλακτικών άφησε στο γκαράζ το μονοθέσιο σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Αναλυτικά οι ταχύτεροι χρόνοι της τρίτης ημέρας

1. Ρόσμπεργκ Mercedes 1.17.613 118
2. Γκροσζιάν Lotus +0.806 117
3. Φέτελ Red Bull +1.684 96
4. Χάμιλτον McLaren +1.851 80
5. Βερνιέ Toro Rosso +2.121 79
6.
Keywords
Τυχαία Θέματα