Euro 2012: Οι πιθανές απουσίες…

13:48 4/5/2012 - Πηγή: 24wro
Σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα το EURO 2012 ξεκινάει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας...
και αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που… τρέχουν για να προλάβουν.
Η αντίστροφη μέτρηση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας έχει ξεκινήσει. Αυτό γιατί, μένει κάτι παραπάνω από ένας μήνας για το εναρκτήριο λάκτισμα όπου η Πολωνία θα Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που θα ήθελαν να ξεκινήσει η διοργάνωση λίγο αργότερα. Κατά τη διάρκεια της σεζόν,
αρκετοί ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν σοβαρά και η συμμετοχή τους στη μεγάλη αυτή διοργάνωση θα κριθεί τις τελευταίες ημέρες.

Το Onsports σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που θα δώσουν τη δική τους «μάχη» με τον χρόνο για να μπορέσουν να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς πριν από τις 8 Ιουνίου όταν και θα ξεκινήσει η γιορτή του ποδοσφαίρου.

Ελλάδα – Σωτήρης Νίνης

Από τη στιγμή που ο Φερνάντο Σάντος ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας στις επιλογές του, πάντα βρισκόταν ο Σωτήρης Νίνης. Ο νεαρός μέσος που την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Πάρμα, σκοράροντας απέναντι στο Ισραήλ για τα προκριματικά, δεν χάρηκε την επιτυχία του αυτή όσο θα ήθελε, καθώς υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

Ακόμα δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς και οι τραυματισμοί στο γόνατο, πάντα εγκυμονούν και άλλους κινδύνους. Η συμμετοχή του στα τελικά του EURO, είναι αρκετά αμφίβολη, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός θα υπολογίσει και το γεγονός ότι του λείπουν παιχνίδια το τελευταίο διάστημα.

Ισπανία – Νταβίντ Βίγια

Ήταν ο περασμένος Δεκέμβριος όταν η Μπαρτσελόνα βρισκόταν στην Ιαπωνία για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων. Εκεί οι «μπλαουγκράνα» έδειξαν για ακόμα μία φορά την ανωτερότητά τους και κατέκτησαν ακόμα έναν τίτλο. Ωστόσο, στον τελικό της διοργάνωσης δεν μπόρεσαν να χαρούν όσο θα ήθελαν την επιτυχία αυτή. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Νταβίντ Βίγια σε μία μονομαχία για να κερδίσει την μπάλα, πάτησε στραβά και υπέστη κάταγμα κνήμης περόνης με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για την επιστροφή του τον Μάιο. Εφόσον καταφέρει να μπει κανονικά στην Μπαρτσελόνα τις επόμενες μέρες, θα διατηρεί ελάχιστες πιθανότητες να βρεθεί και στην αποστολή της Ισπανίας για τα τελικά του EURO. «Όταν τραυματίστηκα, έθεσα ως προσωπικό στόχο να βοηθήσω την Μπαρτσελόνα προς τα τέλη της σεζόν και να είμαι διαθέσιμος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού. Αν ο προπονητής με υπολογίζει όλα θα είναι καλά. Κάθε μέρα που περνάει γίνομαι ολοένα και πιο αισιόδοξος γιατί δουλεύω σκληρά στην αποθεραπεία μου», είχε αναφέρει με δηλώσεις του πρόσφατα.

Ιταλία – Αντόνιο Κασάνο

Ο Τσεζάρε Πραντέλι αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στην επιθετική του γραμμή, κάτι που φαίνεται και από την αφλογιστία της «σκουάντρα ατζούρα» στα τελευταία της δύο φιλικά παιχνίδια με Ουρουγουάη και ΗΠΑ. Οι Αντόνιο Κασάνο και Τζουσέπε Ρ
Keywords
Τυχαία Θέματα