Eλληνικό χρώμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι

18:17 29/6/2012 - Πηγή: 24wro
Eλληνικό χρώμα έχουν οι αποψινοί τελικοί των 400 μ. με εμπόδια, του τριπλούν και του άλματος επί κοντώ γυναικών...
στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Στη μάχη για ένα μετάλλιο ρίχνεται (22.05, ΕΤ1) ο Περικλής Ιακωβάκης.

Ο 33χρονος πρωταθλητής έτρεξε χθες στη δεύτερη ημιτελική σειρά των 400 μ. με εμπόδια, τερμάτισε δεύτερος με επίδοση 49.83 και πήρε την (απευθείας) πρόκριση για τον (έβδομο) μεγάλο τελικό της καριέρας του.

Πάντως δεν έκανε την κούρσα που ήθελε και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του. «Δεν ήμουν καλά από
πλευράς τεχνικής ούτε και από θέμα αυτοπεποίθησης, κι αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα για την ηλικία μου και την εμπειρία μου» είπε μετά την κούρσα ο πρωταθλητής Ευρώπης στο Γκέτεμποργκ το 2006.

Με τον χρόνο που έκανε δεν θα έχει θέση σε «καλό» κουλουάρ για τον αποψινό τελικό, γεγονός που θα δυσκολέψει την αποστολή του για ένα μετάλλιο. Επίσης στην πρώτη ημιτελική σειρά του ίδιου αθλήματος έτρεξε χθες ο Σπύρος Παπαδόπουλος, αλλά τερμάτισε έβδομος (με 51.89) και δεν προκρίθηκε στον τελικό.

Τα ελληνικά χρώματα θα έχουν εκπροσώπηση σε έναν ακόμη τελικό. Η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη πήραν το εισιτήριο από τον χθεσινό προκριματικό του άλματος επί κοντώ, καθώς αμφότερες ξεπέρασαν (με την πρώτη προσπάθεια) τα 4,40 μ.

Αντίθετα, δεν τα κατάφερε η Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη, η οποία ουσιαστικά πλήρωσε το... μπάχαλο που έγινε με τη διαφωνία αθλητριών και κριτών αναφορικά με το όριο του τελικού. «Ο τελικός θα είναι ανοιχτός και όλα είναι εφικτά» είπε η Κυριακοπούλου, ενώ και η Στεφανίδη υποσχέθηκε από την πλευρά της ότι θα τα δώσει όλα στον αποψινό (19.15, ΕΤ1) τελικό.

Περίπου την ίδια ώρα ο Δημήτρης Τσιάμης (φωτ.) θα διεκδικήσει τη διάκριση στον τελικό του τριπλούν, καθώς χθες στον προκριματικό έκανε άλμα στα 16.55 μ. «Θέλω ένα άλμα πάνω από τα 17 μέτρα» τόνισε μετά τις προσπάθειές του ο αθλητής του Ολυμπιακού.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Εξαιρετική παρουσία είχε ο Πασχάλης Σταθελάκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΑμεΑ που έγινε στην Ολλανδία. Ο Ελληνας αθλητής κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαίρα κάνοντας βολή στα 13.01 μ. Να τονιστεί ότι είχε προηγηθεί στη διοργάνωση το ρεκόρ Ευρώπης από τη Μαρία Σταματουλά, η οποία είχε επίδοση στα 17,43 μ. στην κορίνα.

Espressonews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα