E.BENIZEΛΟΣ: Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό

15:43 18/10/2012 - Πηγή: 24wro
Εμείς στηρίζουμε με όλη τη δύναμή μας τον Πρωθυπουργό στη σημερινή του παρουσία στις Βρυξέλλες...
Μιλάει εξ ονόματος όλων μας. Εξ ονόματος της πατρίδας μας» τονίζει μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση της πολιτικής και οργανωτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά:

«Θέλω να αρχίσω
από το μείζον γεγονός της ημέρας που είναι η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός, όπως συζητήσαμε προχθές στη συνάντηση των τριών αρχηγών, όπως του ζήτησα, όπως είναι προφανές, θα θέσει πολιτικά το συνολικό ελληνικό ζήτημα, που δεν είναι μόνο ή κυρίως δημοσιονομικό, αλλά είναι πλέον εθνικό και κοινωνικό. Είναι πρόβλημα κοινωνικής συνοχής και δημοκρατίας.

Θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους να κατανοήσουν ότι η επίλυση του ελληνικού προβλήματος είναι εύκολη για την Ευρώπη και ζωτικής σημασίας για την Ευρωζώνη. Εμείς στηρίζουμε με όλη τη δύναμή μας τον Πρωθυπουργό στη σημερινή του παρουσία στις Βρυξέλλες. Μιλάει εξ ονόματος όλων μας. Εξ ονόματος της πατρίδας μας.

Και στις συστηματικές επαφές που είχαμε και έχουμε με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, με επικεφαλείς κομμάτων, τελευταία στο Παρίσι πριν από λίγες ημέρες, αυτό το μήνυμα στέλνουμε. Και είμαι βέβαιος ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία μέσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι χώρες του νότου ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας, αντιλαμβάνονται πάρα πολύ καλά και σε βάθος το ελληνικό ζήτημα και είναι εκ των πραγμάτων και εν δυνάμει σύμμαχοί μας.

Σήμερα, έχουμε και πάλι μια γενική απεργία. Έχουμε αντιδράσεις. Έχουμε πολίτες στο δρόμο που φωνάζουν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται, αντιδρούν γι’ αυτό που υφίσταται η χώρα τα τελευταία χρόνια. Για τις θυσίες των Ελλήνων και κυρίως των μισθωτών και των συνταξιούχων. Και κατανοούμε και την αντίδραση και την αγωνία. Δεν κατανοούμε και δεν δεχόμαστε πράξεις βίας. Δεν συμφωνούμε με προτάσεις οι οποίες είναι τυφλές και αδιέξοδες και δεν συνιστούν εναλλακτική πρόταση. Καθήκον των πολιτικών κομμάτων είναι ακριβώς να μετασχηματίζουν την αγωνία, τη διαμαρτυρία, την πίεση, την κραυγή μιας κοινωνίας σε υπεύθυνο ολοκληρωμένο πολιτικό λόγο, που μπορεί να εφαρμοστεί εσωτερικά ως κυβερνητική πολιτική, αλλά μπορεί και να εκφραστεί διεθνώς ως μια εθνική θέση που παράγει αποτελέσματα μέσα σε δύσκολους, ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς.

Είπα προχθές μετά τη συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουμε την κυβέρνηση, απευθυνόμενος σε αυτούς που συγκροτούν το σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, το διευθυντήριο, που είναι κράτη, πολιτικοί ηγέτες, θεσμικοί παράγοντες, ότι παίζουν με τη φωτιά, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Και σήμερα θέλω να είμαι πιο συγκεκριμένος. Έχει επικρατήσει στην Ευρώπη το απαράδεκτο, το προσβλητικό για τους Έλληνες και την Ελλάδα στερεότυπο, μιας αποκλίνουσας χώρας που είναι η “ντροπή” της ευρωπαϊκής οικογένειας και λένε ότι «πρέπει
Keywords
Τυχαία Θέματα