Copa America: Πρόωρος τελικός στη Σάντα Φε

20:50 16/7/2011 - Πηγή: 24wro
Η οικοδέσποινα Αργεντινή αντιμετωπίζει...
την φιλόδοξη Ουρουγουάη στον 2ο και σημαντικότερο προημιτελικό της διοργάνωσης ενώ λίγες ώρες νωρίτερα η Κολομβία θα κοντραριστεί  με το Περού στο ματς αυλαία της φάσης.



ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΠΕΡΟΥ


Κολομβία: Μετά από μία λίαν ικανοποιητική πορεία στους ομίλους η ..όρεξη έχει ανοίξει στους Κολομβιανούς που με τα φαβορί να μην στέκονται στο ύψος των προσδοκιών έχει πλέον κάθε δικαίωμα να κάνει …όνειρα.  Ο Μπολίγιο Γκόμες δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και ελπίζει ότι ο Φαλκάο και η παρέα του θα μπορέσουν να δικαιώσουν τα
προγνωστικά που θέλουν την ομάδα του να είναι το φαβορί για το πρώτο εισιτήρια για τα ημιτελικά.


Περού: Αν και αγωνίστηκε με πάμπολλους αναπληρωματικούς καθώς είχε ουσιαστικά ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν λύγισε κόντρα στη Χιλή μ’ αυτογκόλ στις καθυστερήσεις. Πλέον όμως στη διάθεση του έμπειρου τεχνικού είναι όλοι εκείνοι  που για τον ένα ή τον άλλο λόγο ξεκούρασε στο προαναφερθέν παιχνίδι και οι Περουβιανοί αισιοδοξούν ότι μπορούν να αρπάξουν την πρόκριση μέσα από τα χέρια των αντιπάλων τους. Μοναδικό νέο πρόβλημα η απουσία του τιμωρημένου Καρμόνα.


Tips

•    Στις 13 προηγούμενες τους αναμετρήσεις στη διοργάνωση  το Περού έχει  έξι νίκες έναντι μόλις δύο της αντιπάλου της και προηγείται στο σύνολο τερμάτων με 24-13. Όμως η Κολομβία είναι αήττητη στις επτά πιο πρόσφατες τους αναμετρήσεις  σ’ όλα τα μέτωπα.


ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ


Αργεντινή : Μπορεί να μην ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες  των συμπατριωτών της στα δύο πρώτα ματς της στον όμιλο αλλά η οικοδέσποινα της διοργάνωσης, έστω και απέναντι  σε αρκετά υποδεέστερη αντίπαλο , την Κόστα Ρίκα, που ουσιαστικά πήρε μέρος στη διοργάνωση με τις …. Ελπίδες της , έδειξε αρκετά από τα στοιχεία που την θέλουν φαβορί. Καλείται τώρα εξ αιτίας των δικών της αλλά και της αντιπάλου της , αμαρτιών στην προηγούμενη φάση ν’ αντιμετωπίσει στο δρόμο για τον …υποχρεωτικό τελικό, μία λίαν επικίνδυνη και με ταλέντο Ουρουγουάη. Μοναδικό πρόβλημα για τον τεχνικό των «αλμπισελέστε» Σέρχιο Μπατίστα η απουσία του τιμωρημένου Λαβέτσι.


Ουρουγουάη: Οι «σελέστε» κατάφεραν με την ψυχή στο στόμα να περάσουν στα προημιτελικά χάρη στη νίκη 1-0 κόντρα στους «μικρούς» του Μεξικό αν και σίγουρα το τελικό σκορ τους αδικεί καθώς είχαν τρία δοκάρια και αρκετές ακόμα μεγάλες ευκαιρίες. Ο Οσκάρ Ταμπάρεζ  έχει ορισμένους σημαντικούς πονοκεφάλους ενόψει της αποψινής αναμέτρησης καθώς δεν μπορεί να στηριχθεί ξανά στον Γκοντίν καθώς και τον επίσης λαβωμένο Καβάνι ενώ απών θα είναι λόγω τιμωρίας ο Κοάτες. Αντίθετα επιστρέφει καθώς εξέτισε την ποινή του ο Κάσερες.


Tips

•    Στις 29 προηγούμενες τους αναμετρήσεις στη διοργάνωση  αμφότερες έχουν από 13 νίκες και μόλις τρία ματς τέλειωσαν ισοπαλία. Στα γκολ προηγείται η Αργεντινή με 40-35. Τα τελευταία  εννιά
Keywords
Τυχαία Θέματα