Champions League: Σίγουροι και πιθανοί για Ολυμπιακό!

23:30 20/5/2011 - Πηγή: 24wro
Το μεγάλο ποσοστό του παζλ του Champions League 2011-2012 έχει ολοκληρωθεί και  σας παρουσιάζουμε…
τις σίγουρες και τις πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού αλλά και τον τρόπο που θα προκύψουν οι 32 ομάδες της διοργάνωσης.Όπως σας έχουμε ενημερώσει ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει
οριστικά από το γ’ γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Champions League. Ποιες όμως θα είναι οι υπόλοιπες 31 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα; Πως θα προκύψουν αυτές; Ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακου; Δείτε όλη την διαδικασία πρόκρισης από τον α’ προκ. γύρο μέχρι τη φάση των ομίλων και τις ομάδες που θα βρεθούν στο δρόμο του Θρύλου.
Οι 22 απευθείας…Από τις 32 λοιπόν ομάδες που θα χωριστούν σε 8 ομίλους των 4 ομάδων, οι 22 θα πάρουν την πρόκρισή τους απευθείας δίχως προκριματικά (μέσα σε αυτές και ο Ολυμπιακός) και αυτές προκύπτουν από το παρακάτω διάγραμμα.
Ισπανία (3): Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, ΒαλένθιαΑγγλία (3): Μάντσεστερ Γ., Τσέλσι, Μάντσεστερ Σ.*Ιταλία (3): Μίλαν, Ίντερ, ΝάπολιΓερμανία (2): Ντόρτμουντ, ΛεβερκούζενΓαλλία (2): Λιλ, Μαρσέιγ*Ρωσία (2): Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΟυκρανία (1): ΣαχτάρΡουμανία (1): ΟτελούλΕλλάδα (1): ΟλυμπιακόςΕλβετία (1): Βασιλεία*Ολλανδία (1): ΆγιαξΠορτογαλία (1): ΠόρτοΤουρκία (1): Φενερμπαχτσέ*
*Οι ομάδες με αστερίσκο βρίσκονται μια ανάσα από την εξασφάλιση της συμμετοχής τους, με την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων.
…και οι 10 των προκριματικών
Έτσι, μένουν 10 ομάδες που θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους από τη… μάχη του καλοκαιριού η οποία χωρίζεται σε δύο «μονοπάτια» αυτό των πρωταθλητριών ομάδων και αυτό των μη-πρωταθλητριών.
Οι 5 πρωταθλητές
Απευθείας στα play-off
Αγγλία: Άρσεναλ*Ισπανία: ΒιγιαρεάλΓερμανία: Μπάγερν ΜονάχουΙταλία: Ουντινέζε*Γαλλία: Λιόν*
Οι παραπάνω πέντε ομάδες θα διασταυρωθούν με τους πέντε νικητές της προκριματικής φάσης (όπου θα ξεκινήσει και η άλλη ελληνική ομάδα) που συμπεριλαμβάνει:
Ελλάδα: Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ ή ΠΑΟΚΡωσία: Ρουμπιν ΚαζάνΟυκρανία: Ντιναμό ΚιέβουΠορτογαλία: ΜπενφίκαΟλλανδία: ΤβέντεΤουρκία: ΤραμπζονσπόρΕλβετία: ΖυρίχηΒέλγιο: Σταντάρ ΛιέγηςΔανία: Οντένσε
Οι 5 μη-πρωταθλητές
Το άλλο… μονοπάτι χαρίζει άλλα πέντε εισιτήρια όπου θα πάρουν μέρος οι πρωταθλήτριες ομάδες των ασθενέστερων εθνικών πρωταθλημάτων.
Στα play-off
Βέλγιο: ΓκενκΔανία: ΚοπεγχάγηΣκοτία: Ρέιντζερς
Οι παραπάνω τρεις ομάδες θα συναντήσουν τις υπόλοιπες επτά που θα «επιβιώσουν» από τη… μάχη των τριών προκριματικών γύρων όπου θα συμμετάσχουν 36 συνολικά ομάδες.
Όσον αφορά τώρα την κλήρωση των ομίλων υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός που θα βρεθεί στο γ’ γκρουπ δυναμικότητας δεν θα αντιμετωπίσει ομάδα από το ίδιο γκρουπ (ποιες ακριβώς ομάδες θα είναι στο γ’ θα φανεί μετά τα καλοκαιρινά προκριματικά) ενώ φυσικά δεν γίνεται να υπάρξει διασταύρωση με ομάδα της ίδιας χωρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα