Champions League: Αγγλικός εμφύλιος

07:50 6/4/2011 - Πηγή: 24wro
Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται ο πρώτος αγώνας της προημιτελικής φάσης...
του Champions League, ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


Οι γηπεδούχοι που προέρχονται από γκέλα στο πρωτάθλημα με την Στόουκ που τους απομακρύνει από το πρωτάθλημα, έχουν την παράδοση με το μέρος τους, καθώς έχουν να ηττηθούν από τον Απρίλιο του 2002 από την Μάντσεστερ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Από την άλλη, η Μάντσεστερ πάει με την ψυχολογία στα ύψη μετά την νίκη με ανατροπή κόντρα
στην Γουέστ Χαμ που την απομάκρυνε και άλλο από τους διώκτες της.


Tσέλσι: Η ισοπαλία 1-1 με την Στόουκ, έβαλε… ταφόπλακα στα όνειρα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού η διαφορά από την κορυφή είναι στους 11 βαθμούς. Πλέον μοναδικός στόχος που έχει απομείνει στους «μπλε» είναι η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Εκτός αποστολής ο αμυντικός Νταβίντ Λουίζ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, όπως και ο αμυντικός Άλεξ, καθώς και ο μέσος Μπεναγιούν. Πιθανότατα στην κορυφή της επίθεσης ο Αντσελότι θα προτιμήσει τον Ντρογκμπά αντί του Τόρες.

Στο όριο των καρτών βρίσκεται μόνο ο Τζον Όμπι Μίκελ

Πιθανή ενδεκάδα: Τσεχ, Κόουλ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Μποσίνγκουα, Ραμίρεζ, Λάμπαρντ, Εσιέν, Μαλουντά, Ανελκά, Ντρογκμπά

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πολύ κοντά στη κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρούνεϊ γύρισε τούμπα το παιχνίδι επικρατώντας με 4-2 με την διαφορά από την δεύτερη θέση να είναι πλέον 7 βαθμοί.

Επιστρέφει από τιμωρία ο Πολ Σκόουλς, δεν προλαβαίνουν ο Ο’ Σέι και ο Ράφαελ, αμφίβολος ο Φλέτσερ που ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Ένα «πέπλο μυστηρίου» υπάρχει αναφορικά με την χρησιμοποίηση ή όχι του Ρούνεϊ, ο οποίος δεν πήρε μέρος στην προπόνηση της Τρίτης (5/4) με τα αγγλικά μέσα να κάνουν λόγο για σιωπηρή τιμωρία εξαιτίας του πανηγυρισμού του στο παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ. Από την άλλη προπονήθηκαν κανονικά ο Ρίο Φέρντιναντ και ο Άντερσον.

Πιθανή ενδεκάδα: Φαν Ντερ Σάαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ(Σμόλινγκ), Φάμπιο, Παρκ, Σκόουλς, Κάρικ, Γκιγκς, Νάνι, Ρούνεϊ(Ερνάντεζ)

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Ισπανός Αλμπέρτο Μαγένκο.

Betting Tips

*Σε όλες τις διοργανώσεις με αντίπαλο την Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι μετράει 44 νίκες, η Γιουνάιτεντ 67 νίκες, ενώ 47 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

*Τσέλσι και Μάντσεστερ είχαν συναντηθεί στον τελικό του 2008. Το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια είχε λήξει ισόπαλο 1-1 με την Μάντσεστερ να κατακτάει το Κύπελλο στην διαδικασία των πέναλτι.

*4 φορές έχει συναντηθεί η Γιουνάιτεντ με ομάδες από την Αγγλία στην Ευρώπη και έχει προκριθεί σε όλες.

*Η Τσέλσι έχει βρεθεί σε φάση νοκ-άουτ έξι φορές με ομάδα της Πρέμιερ και έχει 4 προκρίσεις, ενώ αποκλείστηκε δύο φορές από τη Λίβερπουλ.

*Η Γιουνάιτεντ έχει 9 γκολ στα 8 φετινά της παιχνίδια στο Champions League, επίδοση που είναι η χειρότερ
Keywords
Τυχαία Θέματα