Barnier: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι στην ατζέντα

12:42 18/6/2011 - Πηγή: 24wro
Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ύψους 340 δις. ευρώ δεν είναι στο τραπέζι και στην ατζέντα των συζητήσεων…
ενώ μια τέτοια ενέργεια θα κατάστρεφε την αξιοπιστία της Ελλάδας στις αγορές, τόνισε ο Michel Barnier, αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες, το Σάββατο.
Σε δηλώσεις του στο Europe
1 radio ο Barnier ανέφερε πως το αναγκαστούν οι ιδιώτες επενδυτές να συμμετέχουν στο νέο πακέτο για την Ελλάδα θα μέτραγε ως αναδιάρθρωση και για αυτό μια τέτοια ενέργεια δεν υιοθετείται .
«Το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν είναι στο τραπέζι» είπε και πρόσθεσε: «Θα ανέβαλε απλά το πρόβλημα και μετά από τέτοια διαδικασία η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε τις ίδιες δυσκολίες και δεν θα είχε πλέον την αξιοπιστία να δανειστεί από τις αγορές».
Σχολιάζοντας την συναίνεση Γαλλίας και Γερμανίας για ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών όπως οι τράπεζες στο νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, ο Barnier σχολίασε: «Το να επιβάλλεις μια συμμετοχή θα θεωρηθεί ως αναδιάρθρωση και για αυτό δεν είναι στην ατζέντα» .
Οι ιδιώτες πιστωτές θα πρέπει να συνεργαστούν με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στις προσπάθειες που καταβάλουν για την Ελλάδα καθώς η εναλλακτική θα ήταν να βρεθούν αντιμέτωποι με μεγαλύτερες ζημιές στο μέλλον, συμπλήρωσε ο Michel Barnier . "Μπορούν να διαλέξουν μεταξύ της προσπάθειας που τους ζητάμε να καταβάλουν, να διατηρήσουν την έκθεση τους στο ελληνικό χρέος για πολύ περισσότερο και να μην απεμπλακούν ή να κινδυνεύσουν να χάσουν πολλά περισσότερα αργότερα",
Περιγράφοντας την Ελλάδα σαν μια χώρα που διοικήθηκε λάθος όλα αυτά τα χρόνια και έζησε πάνω από τις δυνάμεις της ο Barnier είπε πως η λύση είναι μια συλλογική λύση για ένα νέο πακέτο στήριξης τις επόμενες εβδομάδες.
Ο Michel Barnier ανέβαλε την επίσκεψη του στην Ελλάδα αναβάλλεται λόγω των πολιτικών εξελίξεων και μετά από συνεννόηση με την Ελληνική κυβέρνηση. Η επίσκεψη του ήταν προγραμματισμένη για τις 16/ 6 και 17/6 αντίστοιχα.
newscode
Keywords
Τυχαία Θέματα