BOMBA ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ: Δεν ξαναψηφίζω μέτρα!

14:02 15/11/2012 - Πηγή: 24wro
Τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση δίνει o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος...
ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται από δω και στο εξής να ψηφίσει άλλα μέτρα!

«Οριζόντια μέτρα για μισθούς και συντάξεις δεν ξαναψηφίζω», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και τον Real fm o κος Γιακουμάτος.

Ο κ. Γιακουμάτος καλεί παράλληλα τον κ. Σαμαρα να επιταχύνει τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων οργανισμών και να προχωρήσει
στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε πολλές φορές ότι το «πάρτι» στην υγεία πρέπει να τελειώσει!

Ο κος Γιακουμάτος τόνισε πως έχει δώσει διορία στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση μέχρι το Πάσχα. Αν μέχρι τότε όπως είπε δεν γίνει κάτι από αυτά που έχει ζητήσει με ανοιχτή επιστολή του προς τον κο Σαμαρά, τότε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά η επιστολή του Γεράσιμου Γιακουμάτου:
«Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,

Αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή μου ότι, εσείς προσωπικά και μόνο εσείς, διαθέτετε , σε αυτήν την ιστορικά κρίσιμη για το Έθνος στιγμή, την ικανότητα και συνάμα έχετε μια μοναδική ευκαιρία να οδηγήσετε τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι και να δώσετε ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική, στους Ελληνες.
Η βαθιά ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα που απειλεί την εσωτερική συνοχή της κοινωνίας, και παγιώνει ένα έντονο κλίμα απαισιοδοξίας και εσωστρέφειας.

Παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν έχει κλείσει ακόμα 120 ημέρες καλούμαστε χωρίς να φταίμε και με το πιστόλι στο κρόταφο, να ψηφίσουμε οδυνηρά και επώδυνα μέτρα που συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα του Ελληνικού λαού και ρίχνουν ακόμα περισσότερο το βιοτικό του επίπεδο.

Κύριε Πρόεδρε,

Εγώ προσωπικά δεν θα παίξω με τις τύχες της χώρας και των εργαζομένων. Δεν θα κάνω κομματικούς ή πολιτικούς συμψηφισμούς, απέναντι σε μια εθνικά κρίσιμη στιγμή. Θα ψηφίσω τα μέτρα και πιστεύω πως το ίδιο θα πράξουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου, με μοναδική κόκκινη γραμμή τη σωτηρία της Πατρίδας.
Χρειάζεται ελπίδα και προοπτική για τον Ελληνικό λαό και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί παρά μόνο αν μετά τη δόση των 31,5 δισ. € υλοποιηθούν τουλάχιστο 4 βασικές προϋποθέσεις μέχρι τον Απρίλιο του 2013.

Όταν λέω υλοποίηση προφανώς και δεν εννοώ ότι αμαρτίες και παραλείψεις δεκαετιών ολόκληρων θα έχουν διορθωθεί μέχρι τον Απρίλιο, αλλά να έχει φανεί ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι.

Οι προϋποθέσεις αυτές αφορούν:

1) Aμεση προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας. Ενδεικτικά μόνο αναφέρω:

Αμεση προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για το Ελληνικό

Αμεση αποκρατικοποίηση εταιρειών όπως ο ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ

Ενταξη στο νόμο για τη
Keywords
Τυχαία Θέματα