BALLY: 160 χρόνια τελειότητας

09:11 17/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η εταιρεία υποδημάτων Bally ιδρύθηκε αρχικά με την επωνυμία Bally & Co το 1851 από τον Carl Franz Bally (1821–1899)...
και τον αδερφό του Fritz στο υπόγειο του οικογενειακού τους σπιτιού στο Schönenwerd της Ελβετίας.


Το 1854, δημιούργησαν ένα εργοστάσιο παπουτσιών στο χωριό τους, αλλά ο
Fritz Bally εγκατέλειψε την ανερχόμενη επιχείρηση, ενώ ο Carl Franz Bally συνέχισε κάτω από την εταιρική επωνυμία C.F. Bally. Μέχρι τη δεκαετία του 1860, η Bally απασχολούσε περισσότερους από 500 υπαλλήλους.



Μέσα σε μία ακόμη δεκαετία, η εταιρεία απέκτησε διεθνή φήμη για την ποιότητα αλλά και το σχεδιασμό τόσο σε ανδρικά όσο και σε γυναικεία παπούτσια και επεκτάθηκε έξω από τα όρια της Ελβετίας, στην Αργεντινη, την Ουρουγουάη και τη Γαλλία. Λίγο πριν την αλλαγή του αιώνα, η Bally είχε 3,200 υπαλλήλους και παρήγαγε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια το χρόνο. Με το θάνατο του Carl Franz Bally το 1899, η επιχείρηση περιήλθε στους γιούς του.

Μέχρι το 1916 οι πωλήσεις έφτασαν τον αριθμό-ρεκόρ των 3.9 εκατομμυρίων ζευγαριών το χρόνο και οι συλλογές επεκτάθηκαν ώστε να περιλαμβάνουν υποδήματα για κάθε περίσταση, ακόμη και στρατιωτικά παπούτσια κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων. Κατά την περίοδο εκείνη, η Bally προσώρησε στη δημιουργία της πρώτης της εικαστικής διαφημιστικής αφίσας με τη βοήθεια διάσημων καλλιτεχνών της εποχής, όπως οι Villemot, Laubi και Berset.



Κατά τη δεκαετία του 1950, το κλασικό ανδρικό παπούτσι Scribe έκανε την εμφάνισή του χάρη στον εγγονό του ιδρυτή της Bally, και ονομάστηκε από το διάσημο παρισινό ξενοδοχείο Scribe. Το Scribe ήταν το αποκορύφωμα της τεχνικής αρτιότητας Bally συνδυάζοντας στην εντέλεια τηνπαραδοσιακή τεχνική με την άνεση και το μοντέρνο σχέδιο.

Ο όμιλος LABELUX, με έδρα τη Βιέννη, απέκτησε την Bally το 2008. Τον Απρίλιο του 2010, η Bally ανέθεσε στο βρετανικό δίδυμο των Michael Herz και Graeme Fidler τα ηνία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, οι οποίοι έφεραν μια φρέσκια πνοή στα παπούτσια και τις τσάντες αλλά και έδωσαν μια καινούργια ώθηση στην επωνυμία.

Fashionlove.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα