AΠΟΚΑΛΥΨEIΣ-ΣΟΚ από τη νέα έκθεση του ΔΝΤ

22:26 14/12/2011 - Πηγή: 24wro
Απίστευτα τα όσα αποκαλύπτει η επίσημη έκθεση των ελεγκτών του ΔΝΤ στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν…
H έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι πραγματικός καταπέλτης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, τα μέτρα (κυρίως φοροεισπρακτικά) που κλήθηκε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, έχον αποτύχει, καθώς η χώρα μπαίνει ακόμη πιο βαθιά στην
ύφεση, χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ…
Aποκάλυψη 1: Νέο μαχαίρι στις συντάξεις από το ΔΝΤ
Στο κεφάλαιο μάλιστα που γίνεται αναφορά για το “συμμάζεμα” του Δημοσίου και τις αναγκαίες περικοπές στις δαπάνες, η έκθεση αναφέρει ότι τα νέα μέτρα, μεταξύ άλλων θα πρέπει να “εστιάσουν” στις περικοπές των συντάξεων, κύριων αλλά και επικουρικών (!), προκειμένου να μειωθεί αισθητά η δαπάνη του Δημοσίου για τις συντάξεις και τα εφάπαξ!
Το κακό στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ότι με όλα αυτά τα μέτρα που εφαρμόζονται, έχει εκμηδενιστεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων πολιτών, ενώ την ίδια στιγμή οι μηχανισμοί αδυνατούν να εντοπίσουν και να “εισπράξουν” από τους φοροδιαφεύγοντες…
Αποκάλυψη 2: Το ΔΝΤ απαιτεί περικοπές και στα επιδόματα!
Μετά τους μισθούς και τις συντάξεις, τα “σαϊνια” του ΔΝΤ έβαλαν στο μάτι και τις παροχές “κοινωνικού χαρακτήρα”…;oπως αποκαλύπτει σήμερα το neosteki.
Στην περιβόητη έκθεση του ΔΝΤ (Δεκέμβριος 2011), γίνεται εκτενής αναφορά και στα μέτρα που πρέπει να εξεταστούν και για την περίοδο 2013-2014. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι συγγραφείς της έκθεσης, για το 2013 και 2014 πρέπει η ελληνική κυβέρνηση, μέχρι το καλοκαίρι του 2012, να έχει καταλήξει σε μία σειρά επιπλέον μέτρων για να καλυφθεί μία ακόμη μεγάλη “μαύρη τρύπα” στην ελληνική οικονομία. Όπως σημειώνουν οι επικεφαλής των ελεγκτών του ΔΝΤ στην έκθεση, η Ελλάδα θα πρέπει να περικόψει τόσο τις συντάξεις, όσο και τις “κοινωνικές παροχές” και αμυντικούς εξοπλισμούς. Στις “κοινωνικές παροχές” βεβαίως περιλαμβάνονται και όλα τα επιδόματα, όπως και το επίδομα ανεργίας!
Aποκάλυψη 3 : Ομολογία – σοκ από ΔΝΤ: “Αποτύχαμε σε όλα”
Το ΔΝΤ, επιτέλους, κατάλαβε ότι η πολιτική που επέβαλλε στην Ελλάδα απέτυχε. Αλλάζει όμως τίποτα;
Η έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η ομολογία αποτυχίας της πολιτικής που ανάγκασε την ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει… Βρήκε φαίνεται πρόθυμους “συνομιλητές”, και επέβαλλε μια οικονομική πολιτική που οδήγησε σε μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, σε μεγαλύτερη ύφεση, και εν τέλει θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων και σε μεγαλύτερο χρέος!
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Δντ για την Ελλάδα, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, πολύ πιο σημαντικά από όσα μπορούσε να προβλέψει η προηγούμενη έκθεση!
Οι συνθήκες για επενδύσεις δεν βελτιώθηκαν, δημιουργώντας επιπλέον προβληματισμό και αναστάτωση στις διεθνείς αγορές για την ικανότητα της Ελλάδας να ανταπεξέλθει στις περιστάσεις. Προβλήματα στην πορεία της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί και η απροθυμία
Keywords
Τυχαία Θέματα