AΠΟΕΛ: Ταξίδι προς το… όνειρο!

10:56 15/4/2012 - Πηγή: 24wro
Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κάνει όλη την Ευρώπη να… παραμιλάει, καθώς με αφετηρία την 13η Ioθλίου του 2011, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League, όπου στις 4 Απριλίου του 2012, η ξέφρενη πορεία των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των παικτών του ολοκληρώθηκε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Το Onsports σας παρουσιάζει την πορεία του ΑΠΟΕΛ
προς το… όνειρο!
Αρχή στο παραμύθι του ΑΠΟΕΛ γίνεται από την Αλβανία, και τον δεύτερο προκριματικό του Champions League. Αντίπαλος για τον «Θρύλο», η Σκεντέρμπεϊ, η οποία δεν αποτέλεσε σοβαρό εμπόδιο για τους πρωταθλητές Κύπρου. Τα γκολ από Μοράις στο 52’ και Μαντούκα στο 56’ δίνουν τη νίκη στον ΑΠΟΕΛ και το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Στον επαναληπτικό στο «ΓΣΠ», ο ΑΠΟΕΛ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα και με 4-0 πήρε και τυπικά την πρόκριση, με τους Σολάρι (59’), Αΐλτον (66’), Αντόρνο (80’) και Χαραλαμπίδη (86’) να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα και τους πρωταθλητές Κύπρου να παίρνουν το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο.
3ος προκριματικός γύρος Champions League
Κανείς δεν περίμενε πως το 0-0 του πρώτου αγώνα με την Σλόβαν Μπρατισλάβας στις 26 Ιουλίου στο «ΓΣΠ», δεν θα αποτελούσε εμπόδιο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι παρά την υπεροχή τους, δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Πουτνότσκι.
Στις 3 Αυγούστου, ο ΑΠΟΕΛ όμως έδειξε για ποιο λόγο είναι φτιαγμένος από μέταλλο! Στην Μπρατισλάβα, οι πρωταθλητές Κύπρου, όχι μόνο έμειναν όρθιοι απέναντι στη Σλόβαν, αλλά κατάφεραν να επιβληθούν με 2-0, με γκολ του Αΐλτον στο 57ο λεπτό και του Μαντούκα στις καθυστερήσεις.
Play Offs Champions League
Η πρώτη ήττα για τον ΑΠΟΕΛ ήταν γεγονός. Στις 17 Αυγούστου, ο ΑΠΟΕΛ χάνει με 1-0 από την πρωταθλήτρια Βίσλα Κρακοβίας, η οποία κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφερε να σκοράρει με τον Μαλέσκι, ωστόσο οι πρωταθλητές Κύπρου δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη…
Στο κατάμεστο «ΓΣΠ», στις 23 Αυγούστου, ο ΑΠΟΕΛ σε ένα παιχνίδι… θρίλερ, καταφέρνει να πάει το «χρυσό» εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Ο Μαντούκα στο 29’ έκανε το 1-0, με τον Αΐλτον να κάνει δυο τα τέρματα του «Θρύλου» στο 59ο λεπτό μέσα σε… πανδαιμόνιο! Ωστόσο, το γκολ του Γιλνκ στο 71’ «πάγωσε» το «ΓΣΠ, μετατρέποντας τα υπόλοιπα λεπτά σε θρίλερ. Τελικά ο Αΐλτον στο 87ο λεπτό με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το τελικό 3-1, στέλνοντας τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ στα… ουράνια!
Οι όμιλοι του Champions League
Η κληρωτίδα δεν ήταν πολύ ευνοϊκή με τον ΑΠΟΕΛ, καθώς τον έστειλε στον ίδιο όμιλο με τις Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Πόρτο, δηλαδή ομάδες που έχουν κατακτήσει το Europa League την τελευταία τετραετία.
Πρώτο παιχνίδι για τους ομίλους ήταν αυτό με την Ζενίτ στις 13 Σεπτεμβρίου του 2011 στο «ΓΣΠ». Οι Ρώσοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ζιριάνοφ στο 63ο λεπτό, ωστόσο ο Μαντούκα στο 73’ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Πριν προλάβουν να καταλάβουν οι Ρώσοι τι έγινε, ο Αΐλτον στο 75’ χάρισε στον ΑΠΟΕΛ την νίκη και το τρίποντο.
Keywords
Τυχαία Θέματα