A.ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Αναγκαία η προστασία της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς

17:04 2/6/2012 - Πηγή: 24wro
Ένας από τους χειρότερους αντιπάλους του λαού όποια κυβέρνηση κι αν αναδειχθεί...
Υπέρ της προστασίας της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς και της αγροτικής παραγωγής τάχθηκε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Καρδίτσα η Αλέκα Παπαρήγα.

«Η αγροτιά της χώρας μας είναι η πρώτη που χτυπήθηκε από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ και στη συνέχεια στην ΕΕ. Διότι, όπως είναι γνωστό, η ΕΟΚ δέσμευσε από την πρώτη
στιγμή τα κράτη - μέλη της, το καθένα που έμπαινε, στην ενιαία αγροτική πολιτική, ενώ στους άλλους τομείς υπήρχε μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων σε εθνικό επίπεδο.
Σήμερα, τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του λαού για να κυβερνήσουν - είτε κάνοντας αυτοδύναμες κυβερνήσεις ΝΔ, ή ΣΥΡΙΖΑ, ή συμμετέχοντας στην κυβέρνηση - πρέπει να σας πω ότι ούτε ένα κόμμα αναφέρεται στην προστασία της αγροτικής παραγωγής, στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και στην προστασία των μικρών παραγωγών, που πάνω από όλα, νομίζω, ενδιαφέρει αυτόν τον τόπο. Εμείς εκεί συγκεντρώνουμε την προσοχή μας. Μιλάμε για ένα τραγικό κενό, κυριολεκτικά» δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.
«Εμείς θεωρούμε ότι η αγροτιά της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας, πρέπει να έχει καθαρό ότι είναι ασυμβίβαστη η προστασία της αγροτικής παραγωγής και του μικροπαραγωγού αγρότη, με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ.
Αν κάποια άλλα τμήματα του πληθυσμού δεν έχουν πειστεί γι' αυτό, η αγροτιά πρέπει να είναι βέβαιη για τούτο το γεγονός. Και γι' αυτό, θαρρετά και ανοιχτά της λέμε ότι στις εκλογές πρέπει να επιβεβαιωθεί αυτό το πολιτικό της συμπέρασμα, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ».
Αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε «Θεωρούμε ότι η επόμενη εκλογική μάχη είναι μια μάχη που μπορεί να πισωγυρίσει το όποιο θετικό βήμα έκανε ο λαός γκρεμίζοντας προς τα κάτω τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί αυτό το θετικό βήμα που έγινε - χρόνια κι εμείς λέγαμε να εγκαταλείψουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - αυτό το βήμα έμεινε μετέωρο. Σκορπίστηκε εδώ κι εκεί.
Πολύ περισσότερο τώρα, με την οπισθοχώρηση που έχουν όλα τα κόμματα με τη θέση "πάση θυσία στο ευρώ και την ΕΕ", όποια κυβέρνηση κι αν γίνει θα είναι ένας από τους χειρότερους αντίπαλους του λαού, λόγω της κρίσης, λόγω του βαθέματος της κρίσης. Και υπάρχει ο κίνδυνος, κάτω από το φόβητρο "πάση θυσία στην ΕΕ", εάν ο λαός συμφωνήσει με αυτήν την άποψη, θα έχει κάνει ένα σοβαρό βήμα πίσω».
Keywords
Τυχαία Θέματα