A.ΓΚΙΟΥΛ: Ηπιε καφέ στο καφενείο του αδελφού του Πατριάρχη!

10:42 1/5/2012 - Πηγή: 24wro
Στο καφενείο του κυρίου Νίκου, αδερφού του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε ένα χωριό...
της Ίμβρου ήπιε καφέ ο Τούρκος Πρόεδρος κ.Αμπντουλάχ Γκιούλ που έκανε επίσκεψη στη νησί!

Στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή του Τσανάκαλλε, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, μετέβη στο νησί, όπου τον υποδέχθηκε πλήθος κατοίκων, οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και ο μητροπολίτης Ιμβρου και Τενέδου Κύριλλος.

Στη συνέχεια, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ επισκέφθηκε τη γενέτειρα του πατριάρχη Βαρθολομαίου και ήπιε καφέ στο καφενείο του χωριού -ιδιοκτήτης
του οποίου είναι ο αδελφός του Οικουμενικού Πατριάρχη. «Καφέ με μαστίχα στο χωριό του Πατριάρχη», γράφει η «Μιλλιέτ», ενώ η «Ζαμάν» γράφει «Ήπιε καφέ στο ρωμαίικο χωριό».

«Η μεγαλύτερη περηφάνια για μας είναι ότι ζούμε αδελφικά», είπε ο Πρόεδρος Γκιουλ, απευθυνόμενος στη συνοδεία του και στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού.

Όπως μεταδίδει το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της Τουρκίας γευμάτισε με τον μητροπολίτη Κύριλλο, τον μουφτή Χαλίμ Ισίκ και παράγοντες του νησιού. Να σημειωθεί ότι λίγο πιο πάνω από το καφενείο του κυρ Νίκου (η φωτογραφία είναι αρχείου), εκεί που ήταν κάποτε το παντοπωλείο της οικογένειας, φιλοξενούνται σήμερα κειμήλια και οικογενειακές φωτογραφίες ,καθώς και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στα σπίτια τους οι ντόπιοι.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα