AEK: Η χαμένη επταετία

20:30 8/7/2011 - Πηγή: 24wro
Τα καμπανάκια χτυπούν δυνατά...
Η διαμάχη των μετόχων, η ανυπαρξία των αμετόχων, η αδυναμία της διοίκησης να κλείσει παίκτες που θέλει, οι αριθμοί που πληγώνουν. Οι εξελίξεις δείχνουν πισωγύρισμα και μια χαμένη περίοδο, κατά την οποία η ΑΕΚ θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία της, αλλά έχασε το στοίχημα...
Για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια, η ΑΕΚ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη προοπτική να διαθέσει τετραψήφιο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα
σεζόν. Στις εποχές δόξας που ακολούθησαν μετά το 2004, οι 12.000 ήταν το έσχατο σημείο. Φέτος, με 5.500 να έχουν ήδη αγοραστεί από τον κόσμο και το καλοκαίρι να έχει φτάσει στα μισά του, θα είναι πολύ ευχάριστη έκπληξη για τους υπεύθυνους της ΠΑΕ αν δουν το νούμερο να υπερβαίνει τις 10.000.
Ανάλογο προβληματισμό προκαλούν και τα νούμερα των Supporters. Μπορεί εκ προοιμίου οι 50.000 που έθετε ως στόχο ο Κασνακίδης να φάνταζε ανέφικτο, αλλά ουδείς μπορεί να είναι –και δεν είναι– ικανοποιημένος βλέποντας ως απολογισμό στα μέσα Ιουλίου να υπάρχει 1,3 εκατ. Ευρώ, που συγκεντρώνεται από 1500 ανθρώπους που εμπιστεύθηκαν και στήριξαν τη προσπάθεια (δεδομένα που οι ίδιοι οι Supporters αναφέρουν).
Μπορεί οι αριθμοί να σοκάρουν, αλλά έχουν και λογικές εξηγήσεις. Η κόπωση του κόσμου από τα χαμένα όνειρα που του μοίρασαν αφειδώς οι μέτοχοι, τα τεράστια οικονομικά ζητήματα που ανακύπτουν για όλους στη καθημερινότητα τους, ακόμα και η φθορά που προκαλεί η βρώμα των στημένων –μολονότι η ΑΕΚ μένει πεντακάθαρη έξω από την ιστορία– οι μεταγραφές που δεν προκαλούν ενθουσιασμό, είναι λόγοι που εξηγούν την αποχή του κόσμου από την υπόθεση των διαρκείας.
Το ζήτημα προκύπτει αν μπει σε σύγκριση με την αντίστοιχη κατάσταση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ. Δεν αναφέρομαι στα 16.000 του ΟΣΦΠ, γιατί αναφερόμαστε στον πρωταθλητή που έχει και τη προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ. Χωρίς μεταγραφές, αναζητώντας απεγνωσμένα κάποιον για να πουλήσει τον Βιεϊρίνια, έχοντας πάρει προπονητή που απέρριψε η ΑΕΚ, με μια συνεχή κουβέντα για ενδιαφερόμενους επενδυτές. Κι όμως, σε αυτό το τοπίο, ο ΠΑΟΚ βρίσκει απίστευτη στήριξη από τον κόσμο του και θέτει πλέον στόχο τις 20.000!
Εκεί τίθεται ο προβληματισμός και αυτό πρέπει να απασχολήσει έντονα τους παράγοντες που έχουν απομείνει στην ΑΕΚ. Πως είναι δυνατόν μια ομάδα που υπολείπεται σχεδόν στα πάντα από την ΑΕΚ (ρόστερ, στόχους, προοπτικές), να βρίσκει στον κόσμο της τόσο μεγάλη στήριξη. Να έχει τόση βοήθεια, τέτοια χρηματοδότηση από το κοινό της, που παραμένει σταθερά ο μεγάλος χορηγός της ομάδας. Είναι αναμφίβολα σημαντική η έδρα της Τούμπας και η αίσθηση του δικού τους σπιτιού, αλλά αυτό δεν αρκεί για να εξηγήσει τα πάντα.
Αποψη μου είναι πως το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι πως σε αυτή την επταετία που κύλησε, έπαιξε με τον κόσμο της. Δεν του φέρθηκε έντιμα, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου τον εξαπάτησε και τον έκανε να νιώθει ριγμένος. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τη καθημερινότητα, έκαναν τον κόσμο να μην αγκαλιάζει πλέον την ομάδα όπως συνέβαινε μέχ
Keywords
Τυχαία Θέματα