AEK: Άρχισε με παλιούς ο Κωστένογλου…

23:30 12/10/2011 - Πηγή: 24wro
…και δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι το ντέρμπι μ’ αυτούς...


Ο Νίκος Κωστένογλου θα περιμένει μέχρι την Πέμπτη για να μάθει αν υπολογίζει τον Δέλλα, αλλά δεν περίμενε καθόλου για να δείξει πόσο πολύ υπολογίζει και τους άλλους «παλιούς» της ΑΕΚ.

Στην πρώτη προπόνηση που το… απουσιολόγιο του επέτρεψε να δουλέψει ουσιαστικά στην τακτική, ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ συμπεριέλαβε κανονικά στους «βασικούς» τους Γεωργέα και Λυμπερόπουλο.

Άλλη ήταν, λοιπόν,
η… επικρατέστερη αλλαγή που αναμενόταν σε σχέση με τα πλάνα του Χιμένεθ και άλλη προέκυψε στην προπόνηση της Τετάρτης (την πρώτη σχεδόν πλήρη, μετά και την επιστροφή των διεθνών).

Έτσι, ενώ ο Γκούντγιονσεν (στο 4-3-3 που εξ αρχής φάνηκε ως προτεραιότητα του Κωστένογλου για το ντέρμπι) παρέμεινε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Γεωργέας δοκιμάστηκε με τους «βασικούς», στέλνοντας τον Κοντοέ ν’ αντικαταστήσει στο αριστερό άκρο τον Καράμπελα (που χρησιμοποιήθηκε επίσης, πάντως, στη συνέχεια).

Την ίδια ώρα, δε, που το δίδυμο των στόπερ (ελλείψει και του Δέλλα) μοιάζει ακλόνητο (Μανωλάς-Κάλα) και οι Μάκος-Βάργκας θεωρούνται σίγουροι στα χαφ, η τρίτη θέση σ’ αυτά φάνηκε την Πέμπτη ότι μπορεί να δοθεί στον Λαγό -και όχι στον Γκέντσογλου. Όσον αφορά στην επίθεση, η βασική δοκιμή έγινε με τον Λυμπερόπουλο στην κορυφή και τους Γκούντγιονσεν, Λεονάρντο να τον πλαισιώνουν στα άκρα (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα).

Πάντως, ο Κωστένογλου δεν έδειξε «κολλημένος» με το 4-3-3 ενόψει ντέρμπι, αφού άφησε ανοικτό και το… ενδεχόμενο να διατηρήσει το 4-2-3-1 (περνώντας τον Λαγό αριστερό χαφ και τον Γκούντγιονσεν σε ρόλο επιτελικού). Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αφού επρόκειτο για την πρώτη δοκιμή του νέου τεχνικού της ΑΕΚ -που αναμένεται να δώσει πιο διαφωτιστικά δείγματα των προθέσεών του στην προπόνηση της Πέμπτης (17:00).


Keywords
Τυχαία Θέματα