70 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!

15:13 17/6/2012 - Πηγή: 24wro
Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών ...
λόγω των ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 70 πυρκαγιές. Όσον αφορά στα πύρινα...
μέτωπα, οι ισχυροί άνεμοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις, κρατώντας σε διαρκή ένταση τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Το πρωί είχαμε δύο νέα μέτωπα στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου στη θέση Λουμπάρδα και στο Στεφάνι Κορινθίας. Στην Αγία Μαρίνα η φωτιά η οποία καίει χαμηλή βλάστηση τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη
βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κόρινθο καθώς πέρασε στην Αργολίδα και καίει δασικές, κυρίως, εκτάσεις στην Προσύμνη Αργολίδας, χωρίς να απειλεί όμως κατοικημένες περιοχές. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, με 12 οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, επιχειρούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, με βασικό αντίπαλο τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι απο την Κερατέα και επεκτάθηκε σε όλο το μέτωπο της Λαυρεωτικής κατακαίοντας στο πέρασμά της δασικές εκτάσεις και 10 σπίτια. Αντιμέτωποι με τις διάσπαρτες εστίες και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα, είναι οι πυροσβέστες στις περιοχές Αγίος Κωνσταντίνος, Παλαιά Φώκαια, Λεγραινά, Μεγάλα Πεύκα, ΘυμΆρι, Μετόχι και Συντερίνα. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τρία καναντέρ και ένα ελικόπτερο, καθώς και δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αναμένονται τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ιταλία, ενώ οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει βοήθεια και από Κροατία και Γαλλία. Σημειώνεται ότι τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν χθες, ενώ κάηκαν οικίες στη Φώκαια και τα Λεγραινά.
Για προληπτικούς λόγους και κατόπιν απόφασης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η λεωφόρος Πάρνηθος είναι κλειστή από το τελεφερίκ.
Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες βράδυ, στην Πύλο Μεσσηνίας, καθώς και το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Βοϊών, του δήμου Μονεμβασιάς. Στο σημείο, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και επιχειρούν με στόχο την πλήρη κατάσβεση, αλλά και για τον φόβο αναζωπυρώσεων. Μάλιστα, στην περιοχή των Βοϊών, βρίσκονται 19 επανδρωμένα οχήματα, λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει καεί.
Υπό έλεγχο βρίσκονται τα μέτωπα της φωτιάς στο Ντράφι Παλλήνης, στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου και στην θέση Τρύβλακας στην Κύθνο.
Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα, πέντε συλληφθέντες, ως ύποπτοι εμπρησμού των πυρκαγιών στην Κερατέα και το Μαραθώνα
Keywords
Τυχαία Θέματα