7 γρήγορα διατροφικά μυστικά ανάγκης… για να συνέλθεις!

01:28 8/9/2012 - Πηγή: 24wro

Ξυπνάς νιώθοντας έντονη κούραση; Μια αναπάντεχη ζαλάδα σου χαλάει τη βραδινή...

έξοδο; 7 μυστικά για ισάριθμες δύσκολες καταστάσεις που θέλεις να αντιμετωπίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά.

Αν τροποποιούσαμε στιγμιαίως τη διατροφή μας ή σε βάθος χρόνου το διατροφικό lifestyle μας θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.Ο διαιτολόγος διατροφολόγος μας δίνει συμβουλές για γρήγορη επαναφόρτιση.

1. Πρωινή κόπωση! Όταν θέλεις να πέσεις και πάλι για ύπνο…
Ακόμη και το καλοκαίρι
που δεν έχεις πάπλωμα να σε «πλακώσει», είναι φορές που δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου. Όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Πρέπει να σηκωθείς για τη δουλειά και κυρίως θέλεις να αισθάνεσαι ευχάριστα και γεμάτη ενέργεια.

Τι μπορείς να κάνεις; Εκτός από το πλούσιο πρωινό που πρέπει να το έχεις πάντα στο μυαλό σου, φρόντισε να φας 1 κουταλιά του γλυκού μέλι και δύο φρούτα. «Το μέλι θα σου προσφέρει φυσική τόνωση και σε συνδυασμό με τη σύνοδη κατανάλωση των φρούτων, θα σταθεροποιήσει το σάκχαρό σου στα φυσιολογικά πλαίσια» εξηγεί ο κ. Κριαράς.

Των φρονίμων τα παιδιά: Επειδή όμως τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία, οι «κομάρες» αυτές που νιώθεις κάποια πρωινά οφείλονται σε λάθος διατροφικές επιλογές και έλλειψη ποιοτικού ύπνου. Τι μπορείς να κάνεις για να τις προλάβεις; «Η εμφάνιση της έντονης κούρασης το πρωί, είναι σημάδι κακής ποιότητας ύπνου! Φρόντισε να έχεις φάει ελαφριά και σίγουρα να έχεις συμπεριλάβει στο βραδινό σου γεύμα ένα γαλακτοκομικό προιόν (για παράδειγμα 1 ποτήρι γάλα). Σε καμία περίπτωση να μη καταναλώσεις λιπαρά φαγητά και αλκοόλ» επισημαίνει ο διαιτολόγος.

2. Γρήγορη επαναφόρτιση για την απογευματινή σου βόλτα
Σχόλασες από τη δουλειά και έχεις όρεξη για window shopping και καφεδάκι. Όμως όταν έρχεται η ώρα να φύγεις από τη δουλειά το μόνο που έρχεται στο μυαλό σου είναι το απαλό σου κρεβατάκι. ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗ ΤΩΡΑ!

Τι μπορείς να κάνεις; Διάλεξε προσεκτικά μερικά φρούτα που θα κάνουν την «γρήγορη» φόρτιση στον οργανισμό σου παιχνιδάκι. Πράσινο μήλο, κεράσια αλλά και σφιχτά – λίγο άγουρα – αχλάδια είναι η καλύτερη επιλογή. Πρόσεξε όμως, δεν έχουν την ίδια επίδραση όλα τα φρούτα! «Σκοπός, είναι να τονωθεί το κεντρικό νευρικό σου σύστημα και όχι να δεχθεί περισσότερη ζάχαρη, έστω και φυσικής μορφής διότι θα πέσουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου με αποτέλεσμα να νιώθουμε έντονα την τάση για ύπνο» εξηγεί ο κ. Κριαράς.

Tων φρονίμων τα παιδιά: Για να μην κλείνει το βλέφαρο κάθε φορά που φεύγεις από τη δουλειά πρόσεξε τα εξής: Μην αφήνεις το στομάχι σου κενό πάνω από 3 ώρες και πάντα να τρως ποσότητες με μέτρο. «Εάν δεν ακολουθήσεις τη συγκεκριμένη οδηγία, τότε το στομάχι σου δεχόμενο τη μεγάλη ποσότητα τροφής, θα αναγκασθεί να «ζητήσει» περισσότερο αίμα ώστε να διευκολύνει τη διεργασία της πέψης! Το αποτέλεσμα θα είναι η μεγάλη ποσότητα αίματος να μας φέρει πιο κοντά στην υπνηλία» εξηγεί ο διαιτολόγος.

3. May Day! Ξαφνική ζαλάδα στο beach bar
Είσαι έξω με τη παρέα σου και νιώθε
Keywords
Τυχαία Θέματα