53.000 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών;

00:47 15/8/2012 - Πηγή: 24wro

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν χιλιάδες γονείς σε όλη την Ελλάδα, την...

προσπάθεια που γίνεται από πλευράς ΚΕΔΕ και υπουργείου εργασίας για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα των παιδιών που έμειναν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, λόγω μη επάρκειας κονδυλίων. Εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν φέτος 53.000 παιδιά λόγω της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης. Το άγχος των οικογενειών μεγαλώνει, ενώ οι δήμαρχοι εναποθέτουν
τις ελπίδες τους σε επιπλέον χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Πρόσκληση σε διάλογο απηύθυνε ο Υπουργός Εργασίας στην ΚΕΔΕ, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση, στο «καυτό» αυτό πρόβλημα.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη, ότι υπάρχουν πόροι του ΕΣΠΑ που δεν έχουν απορροφηθεί και θα μπορούσαν να διατεθούν στους δημοτικούς σταθμούς, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης υπογραμμίζει ότι τα περιθώρια για εξεύρεση επιπλέον χρημάτων έχουν στενέψει ασφυκτικά και ότι δεν ευσταθεί οποιαδήποτε άποψη υποστηρίζει ότι υπάρχουν «λιμνάζοντες πόροι».

«Το υπουργείο Εργασίας προτίθεται να εξετάσει τη δυνατότητα μικρής αύξησης του προϋπολογισμού της δράσης «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για το τρέχον έτος», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βρούτσης καλεί την ΚΕΔΕ να εξετάσει τη δυνατότητα που έχει να μειώσει το ποσό που διατίθεται για κάθε παιδί, έτσι ώστε να αυξηθούν οι θέσεις. Ο Υπουργός Εργασίας κλείνει την επιστολή του με ανοιχτή πρόσκληση σε διάλογο για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης.

Ο κ. Κώστας Ασκούνης, μιλώντας στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας.

Ο διάλογος αναμένεται να ξεκινήσει, τις επόμενες μέρες, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν δραματικά για χιλιάδες γονείς που αναζητούν διέξοδο στο πρόβλημά τους.

trelokouneli.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα