117 νέες απελάσεις

17:41 15/12/2011 - Πηγή: 24wro
Στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης... μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχείρηση επιστροφής άλλων 117 αλλοδαπών διαφόρων υπηκοοτήτων, στις χώρες καταγωγής τους. Συγκεκριμένα, οι επιστροφές αφορούν 42 Πακιστανούς, 41 Αφγανούς, 24 Αιγύπτιους, 7 Αλβανούς, έναν Ουκρανό, έναν Σουδανό και έναν Ρουμάνο.
Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις επιστροφής με προθεσμία προς αποχώρηση, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Ειδικότερα, η επιστροφή των 42 Πακιστανών και 41 Αφγανών, πραγματοποιήθηκε
σήμερα το πρωί, με ειδική πτήση «charter» από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμό το Ισλαμαμπάντ και την Καμπούλ. Η μεταφορά τους στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε από τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, με τη συνοδεία 34 αστυνομικών.
Η επιστροφή των υπόλοιπων αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε χθες με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς το Κάιρο, το Κίεβο, το Χαρτούμ και το Βουκουρέστι, ενώ οι 7 Αλβανοί επέστρεψαν οδικώς με προορισμό την Κακαβιά. Το κόστος των επιχειρήσεων επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα