10 καταραμένες δυναστείες

12:22 16/8/2012 - Πηγή: 24wro
Τα είχαν όλα, πλούτη, δόξα, δύναμη! Φαινομενικά τουλάχιστον, γιατί, αν ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις...
γενιές τους, θα διακρίνουμε φόβο και δυστυχία και κυρίως… θνησιμότητα.

O Crazy Greek blogger παρουσιάζει τις 10 πιο γνωστές «καταραμένες» οικογένειες στον κόσμο.

Λέγεται ότι τα πρότυπα των καταραμένων οικογενειών τα έθεσαν οι αρχαίοι Έλληνες. Μια από τις χαρακτηριστικότερες καταραμένες γενιές ήταν
αυτή των Λαβδακιδών, στην οποία ανήκε ο Οιδίποδας. Ο πατέρας του, Λάϊος, απήγαγε τον Χρύσιππο, γιο του Πέλοπα.

Ο Πέλοπας καταράστηκε τον Λάϊο να τον σκοτώσει το ίδιο του το παιδί. Όπως κι έγινε. Ο Οιδίποδας σκοτώνει, εν αγνοία του, τον πατέρα του και παντρεύεται τη μητέρα του.

Όταν το μαθαίνει, βγάζει τα μάτια του, ενώ η σύζυγος – και μητέρα του – αυτοκτονεί. Στη συνέχεια, η κόρη του, Αντιγόνη, αυτοκτονεί κι οι δύο γιοι του, Πολυνείκης και Ετεοκλής, αλληλοσκοτώνονται.

Όταν μία γενιά βιώνει αλλεπάλληλες τραγωδίες, οι οποίες μεταφέρονται και στην επόμενη γενιά (συχνά και στη μεθεπόμενη), γεννιούνται κάποια ερωτηματικά.

Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τις 10 πιο γνωστές «καταραμένες» οικογένειες στον κόσμο.

10. Οικογένεια Λι

Ένα απόγευμα, ο δεξιοτέχνης των πολεμικών τεχνών, γνωστός και ως Μπρους Λι, πήρε ένα φάρμακο για να ανακουφιστεί από τον πονοκέφαλο που τον ταλαιπωρούσε. Ένα αλλεργικό σοκ προκάλεσε διόγκωση του εγκεφάλου και προκάλεσε τον θάνατο του από εγκεφαλικό οίδημα στο αποκορύφωμα της καριέρας του. Ήταν μόλις 32 ετών.

Είκοσι χρόνια μετά, ο μοναχογιός του, Μπράντον είχε ανάλογο τέλος. Ο Μπράντον Λι γύριζε μια σκηνή για την ταινία “The Crow”, όπου ο χαρακτήρας που υποδύονταν, έπρεπε να πυροβοληθεί. Την προηγούμενη μέρα, μια ομάδα της παραγωγής έβαλε στο όπλο μια πραγματική σφαίρα και αμέλησε να την βγάλει.

Την επομένη, μια άλλη ομάδα γέμισε το όπλο με άσφαιρα. Την ημέρα του γυρίσματος, η πυρίτιδα αποδείχθηκε αρκετή για να εκτοξεύσει την πραγματική σφαίρα στον 28χρονο Λι και να τον σκοτώσει. Όπως κι ο πατέρας του, έτσι και ο Μπράντον Λι πέθανε νέος, ενώ βρίσκονταν στο κατώφλι του καλλιτεχνικού στερεώματος.

Η επόμενη γενιά: Το αποκορύφωμα της καριέρας τους είναι μάλλον επικίνδυνο για τα μέλη της οικογένειας Λι, κάτι το οποίο εξηγεί γιατί η αδερφή του Μπράντον, Σάνον, ήταν τόσο κακή ηθοποιός, ώστε να μην έχει καμία πιθανότητα να γίνει σταρ.

9 . Οικογένεια Φον Έριχ

Ο Φριτζ Φον Έριχ ήταν ένας επιτυχημένος παλαιστής, με έξι γιούς που τους προόριζε για το επάγγελμα του. Η μοίρα όμως από ότι φαίνεται είχε άλλα σχέδια για την κατάληξη των παιδιών του.

Το πρωτότοκο παιδί πέθανε από ηλεκτροπληξία και πνιγμό σε ηλικία 7 ετών. Το τρίτο του παιδί, ο Ντέιβιντ, κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρο του πατέρα του και να γίνει πετυχημένος παλαιστής αλλά δυστυχώς η εξάρτηση του από τις παράνομες ουσίες αποδείχθηκε μοιραία, αφού πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Το πέμπτο του παιδί, ο Μάικλ ,υπέφερε
Keywords
Αναζητήσεις
μπραντον λι βικιπαιδεια, μπραντον λι βικι
Τυχαία Θέματα