Το (παρεξηγημένο) αντρικό ντύσιμο της παραλίας.

Δεν θα ισχυριστώ ότι «μακριά από την άμμο» τα πράγματα είναι καλύτερα, αλλά ειδικά η παραλία είναι ένα από τα μέρη όπου δύσκολα θα βρεις «ενδιαφέρον στυλ» σε άντρα. Πιθανότατα φταίει η ζέστη, το ότι πας με σκοπό να βραχείς και, πάνω απ’ όλα, το ότι θα είσαι για την περισσότερη ώρα γυμνός (από πάνω μόνο, ελπίζω).

Γιατί, όμως, να ασχοληθούμε με το ντύσιμό μας σε μια φάση όπως η παραλία; Μήπως είναι υπερβολή;

Μπορεί και να είναι, αλλά αυτό με κάνει να θέλω ακόμη περισσότερο να παίξω το συγκεκριμένο

«παιχνίδι».

Το ντύσιμο, βλέπετε, δεν είναι μόνο «κομμάτια ύφασμα, αφημένα πάνω στο σώμα μας» – Είναι κάτι παραπάνω: Είναι ένα «μέσο» για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, για να δείξουμε σε τι φάση βρισκόμαστε.

Ακόμη παραπέρα, κάθε ρούχο είναι συνδυασμένο στη συνείδησή μας με ένα συναίσθημα, με ένα συγκεκριμένο state-of-mind και, φορώντας το, μπορούμε λίγο πιο εύκολα να οδηγήσουμε τη διάθεσή μας εκεί που τη θέλουμε.

Το λευκό πουκάμισο δεν είναι “κυριλέ” – είναι “chill-out”. Αυτό με τα «κυριλέ» και «μη-κυριλέ» ρούχα πάντα με τρέλαινε: Εσύ κάνεις ένα ρούχο «χαλαρό» η «κυριλέ», κι όχι αυτό εσένα.

Το λευκό πουκάμισο, συγκεκριμένα, θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα ρούχα για την παραλία.

Ακούγεται παράξενο; Ναι, είναι – γι’ αυτό και θα κάνεις τη διαφορά.

Πρόσεξε, όμως, να επιλέξεις το σωστό: Ένα ελαφρύ, λευκό πουκάμισο, φτιαγμένο για να αναπνέει. Ακόμη, φρόντισε να μην είναι πανάκριβο για να μην το λυπάσαι: Θα πρέπει να το φοράς σαν το τελευταίο φανελάκι του πεταματού για να μπεις στην χαλαρή φάση του ελληνικού καλοκαιριού. Χρησιμοποίησε το και για να σκουπίζεις τα γυαλιά σου, που λέμε.
(Εικόνες από το www.bangtobasic.com)

Το καλύτερο που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι από τα H&M, βαμβακερό με λεπτή ύφανση και εντελώς φθηνό. Προτιμώ, φυσικά, ένα μακρυμάνικο πουκάμισο με γυρισμένα τα μανίκια, αλλά αν εσύ διαφωνείς, υπάρχει και η αντίστοιχη κοντομάνικη λύση.


Shirt (14,95 €) [Περισσότερα]
Shirt (9,95 €) [Περισσότερα]

Με το σωστό μαγίο, δεν χρειάζεσαι καν παντελόνια.

Στην τελική, τι είναι ένα (ωραίο) αντρικό μαγιό; Ένα κοντό παντελόνι από συνθετικό ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα.

Αυτό θα πρέπει να είναι το ερώτημα πίσω από κάθε επιλογή νέου μαγιό: «Θα στέκονταν σαν παντελόνι για το βράδυ στο νησί;»

Γιατί, πέραν του ότι έτσι πιθανότατα θα είναι «ωραίο», κερδίζουμε σαν άντρες και σε θέματα πρακτικότητας. Προσωπικά, όσο λιγότερα πράγματα κουβαλάω στις διακοπές μου, τόσο πιο χαλαρός αισθάνομαι. Οι διακοπές είναι η εποχή της απελευθέρωσης από τα περιττά και όχι του «υπερφορτώματος».

Οπότε, διάλεξε ένα απλό, αντρίκιο μαγιό στο σωστό νούμερο, βούτα στη θάλασσα, πιες καμία μπύρα με την παρέα σου και αργότερα φόρα το πουκάμισο τσαλακωμένο και συνέχισε κατ’ ευθείαν στο διπλανό beach bar για ένα χαλαρό ποτάκι.


ASOS Swim Shorts (24,44 €) [Περισσότερα]
Fred Perry Waistband Tape Swim Shorts (74,66 €) [Περισσότερα]
ASOS Swim Shorts With Fish Print (29,87 €
Keywords
Τυχαία Θέματα