Ρούχα & Πόλεις: Νέο Δελχί

Από τον δρόμο του μεταξιού, στην Ινδία και στο Νέο Δελχί του sari, της τοπικής αγοράς και της παγκόσμιας γυναικείας αγάπης για τη μόδα. Το ταξίδι σου στο ινδικό street style & local shopping ξεκινάει εδώ!

Επειδή φοράνε την τοπική ενδυμασία, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάνε τη μόδα. Ίσα ίσα, μάλιστα. Οι Ινδές αποδεικνύουν ότι το πάθος για το στυλ, το shopping spree και η αγάπη για

τα trends είναι παγκόσμια φαινόμενα.

Οι Ινδές ψωνίζουν. Στολίζονται. Αγαπάνε το έντονο μακιγιάζ, τα περιποιημένα μαλλιά και το άψογο ντύσιμο. Όπως εμείς! Μπορεί να μη ντύνονται με τον δημοφιλή δυτικό τρόπο, έχουν όμως ένα τοπικό χρώμα και παραδοσιακά χαρακτηριστικά, που, παρά τη διαφορετικότητά τους, έχουν κατακτήσει και εμάς.

Από τα σάρι, τα οποία είναι συνυφασμένα με τη χάρη και φοριούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τόσο στην Ινδία, όσο και στο Πακιστάν, στο Μπαγκλαντές, στη Σρι Λάνκα και στο Νεπάλ, μέχρι τα τατουάζ με χέννα, που έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, και τις πασμίνες του Kashmir, η Ινδία αποδεικνύει ότι η μόδα δεν είναι μόνο τζην και πουκαμίσες. Ότι δεν χρειάζεται να φοράς παπούτσια για να έχεις κάποιο φετίχ. Ότι τα ρούχα παντού στον κόσμο είναι συνδεδεμένα με το status. Ότι όσο πιο στολισμένη είσαι, τόσο πιο χαρούμενη και σημαντική είναι η στιγμή που ζεις μέσα στο ρούχο.

Και ότι οι παγκόσμιοι οίκοι μόδας αναγνωρίζουν την αγορά της Ινδίας ως πολύτιμη και, φυσικά, την προσέγγισαν!

Η κοπέλα δεξιά φοράει full outfit Dolce&Gabbana, από την μπουτίκ τους στο Νέο Δελχί

Όλες οι φωτογραφίες είναι της ταξιδιωτικής φωτογράφου Κλαίρης Μουσταφέλλου και εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξή της!

Keywords
Τυχαία Θέματα