Αγριεμένες γυναίκες!

Δε γνωρίζω, αν έχετε δει το επεισόδιο στο sex and the city στο οποίο ο Berger χώρισε την Carrie και μάλιστα μέσω ενός post-it και εκείνη εξαγριωμένη σε ένα club ξεσπά στους φίλους του, καταλήγοντας πως οι θυμωμένες γυναίκες πραγματικά βγαίνουν εκτός εαυτού και εκτός ελέγχου. Ο θυμός, ως συναίσθημα, θεωρώ πως είναι από τα χειρότερα. Τον τελευταίο καιρό και λόγω κρίσης φαντάζομαι βλέπω ολοένα και περισσότερες θυμωμένες γυναίκες, στο

μετρό, στο λεωφορείο ακόμα και στο διαδίκτυο, καθώς συχνά για να υπερασπίσουν την άποψή τους, "ξεφεύγουν" όπως λέμε στην καθομιλουμένη και χρησιμοποιούν έναν λόγο που διακρίνεται για την αγένεια του, τη θρασύτητα κάποιες φορές ακόμα και για τη βωμολοχία του. Και μένω άναυδη.

Σκεφτόμουν, πως είναι αφύσικο αρχικά να επιτίθεσαι σε κάποιον που δε γνωρίζεις και απλά έχει διαφορετική άποψη, στάση ζωής, φιλοσοφία και αντίληψη από εσένα. Αν αξίζει να θυμώσεις με κάποιον, αυτό πρέπει να γίνεται, όταν προσωπικά σου έχει κάνει κάτι, σε έχει θίξει, πληγώσει, εκμεταλλευτεί και ούτω καθεξής.

Πια, έχω την αίσθηση πως οι γυναίκες θυμίζουν άνδρες. Όχι, δεν επικροτώ τα νιαουρίσματα και τις γατούλες, δεν είναι του στυλ μου, ούτε όμως επικροτώ και τις γυναίκες και εν γένει τους ανθρώπους που ασκούν μία μορφή λεκτικής βίας, γιατί κάποιος τους πάτησε κατά λάθος στο λεωφορείο, τους προσπέρασε με το αυτοκίνητο ή εξέφρασε διαφορετική άποψη από εκείνες.

Στο διαδίκτυο όλο αυτό έχει διογκωθεί, καθώς δεν έχεις τον άλλον απέναντί σου, είναι εύκολο, αντί να ξεσπάσεις στον άνδρα σου, στη μοίρα σου ή στην τύχη που σου φταίει, να ξεσπάσεις σε έναν άγνωστο, να προσπαθήσεις να βγεις από πάνω και να το παίξεις αυθεντία πάνω σε ένα θέμα. Η λέξη/φράση ευγένεια, ευχαριστώ, παρακαλώ, θα είχατε την καλοσύνη. εκλείπουν παντελώς. Και εκεί σκέφτεσαι, πως τελικά, δεν έχει αξία, ούτε τι φορά κάποιος, ούτε τι σπουδές έχει, ούτε σε ποιον κύκλο ανήκει, σκέφτεσαι απλά πως ζεις σε μία κοινωνία που η κοινωνική συνείδηση και ο σεβασμός εκλείπουν, που οι γυναίκες θα αρχίσουν σε λίγο να παίζουν ξύλο, να κάνουν σούζες, να φτύνουν στο δρόμο, επομένως για μόδα να μιλάμε τώρα; Άλλα προέχουν!

Keywords
Τυχαία Θέματα