NanipanArt: Χειροποίητες δημιουργίες

Οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από τα χέρια, με μεράκι και αγάπη από τον καλλιτέχνη είναι άξιο θαυμασμού. Στο χειροποίητο γίνεται κατάθεση ψυχής, αντανάκλαση προσωπικότητας και συναισθημάτων! Όλα είναι μοναδικά και το κάθε ένα από αυτά έχει τη δική του ιστορία. Γνωρίσαμε την Μαριάννα, μια καλλιτέχνης που έχει αφιερώσει ουσιαστικά όλη της τη ζωή στην δημιουργία. Μας παρουσίασε τα έργα της και μας μίλησε για τα αγαπημένα της υλικά:

«Θυμάμαι από μικρή, ατέλειωτες ώρες χαράς με τα κοσμήματα της μαμάς και της γιαγιάς. Μέχρι που αργότερα ήρθε η χαρά της κατασκευής και η χαρά αυτή έγινε επάγγελμα.

Κατασκευάζω

τα κοσμήματά μου με διάφορα υλικά, ασήμι, πέτρες και χάντρες, κορδόνια και υφάσματα, χαρτοπολτό και ξύλο, με ότι εμπνευστώ κάθε φορά. Μόνο μέλημά μου ότι φτιάχνω να είναι απλό και ευκολοφόρετο και να ταιριάζει σε περισσότερα από ένα στυλ και σε διάφορες ηλικίες.

Οι τωρινές μου αγάπες, τα κοσμήματα από PMC και η τεχνική του ντεκουπάζ!
Το PMC (πολύτιμος μεταλλικός πηλός) είναι ένα υλικό με υφή και ιδιότητες σαν του πηλού της γλυπτικής. Όμως –θαύμα!- όταν ψηθεί μετατρέπεται σε ασήμι!!!
Χρησιμοποιώντας απλά εργαλεία, από ψαλίδια χαρτοκοπτικής, στάμπες και σφραγίδες μέχρι τα κουπ πατ της ζαχαροπλαστικής που φτιάχνουμε μπισκότα δημιουργώ ασημένια κοσμήματα ιδιαίτερα και μοναδικά που μπορούν όμως να φορεθούν όλες τις ώρες, από το πρωί συνδυάζοντας τα με τα πιο σοβαρά ρούχα στο γραφείο μέχρι το βράδυ με τα ανάλαφρα και αέρινα ρούχα στο beach bar του νησιού των καλοκαιρινών διακοπών!

Τα κοσμήματά μου με ντεκουπάζ σε ξύλο ή χαρτοπολτό είναι ένας εύκολος τρόπος να βάλεις στη ζωή σου χρωματιστές και χαρούμενες εικόνες.
Με αγαπημένες φωτογραφίες, πολύχρωμες χαρτοπετσέτες και αποκόμματα περιοδικών και εφημερίδων συνθέτω ιστορίες που φτιάχνουν τη διάθεση.
Οι χρωματιστές λουλουδάτες καρφιτσούλες στο πολυφορεμένο μάλλινο παλτό, τα παιχνιδιάρικα pin up girls στη βαρετή μαύρη τσάντα, τα κολιέ παζλ στο μουντό «άχρωμο» t-shirt προσθέτουν μια νότα χαράς στην βαρετή καθημερινότητα.

Κι όλα αυτά σαν ένα παιχνίδι με χρώματα και υλικά!»


Κορνίζα φορεμένη σαν κολιέ
Το αταίριαστο ζευγάρι

Κορνίζα φορεμένη σαν κολιέ
Η μαύρη καλλονή μας γυρνάει την πλάτη σε ένα κρεμαστό σε γήινα χρώματα που θα συντροφέψει τις ζεστές καλοκαιρινές μας νύχτες
Το αταίριαστο ζευγάρι
Σκουλαρίκια καρδιές με χρωματιστές βούλες που θα κάνουν την αγαπημένη σας χαλί να την πατήσετε, (το χαλί είτε με βούλες ή χωρίς)


Ταξίδι στο παρελθόν
Ταξίδι στο παρελθόν
Black and grey and white Ταξίδι στο παρελθόν
Ασημένια παντατίφ 999’ σε μαύρη σατέν κορδέλα, σαν σε χορεύτρια σε παρισινό καμπαρέ

Black and grey and white
Ασημένια οβάλ σκουλαρίκια 925’ με ημιπολύτιμες πέτρες, (όνυχας, αιματίτης και φίλντισι).
Με το μακρύ καλοκαιρινό λευκό αέρινο φόρεμα και τα μαλλιά χαλαρά πιασμένα σε κότσο σίγουρα θα εντυπωσιάσουν στις βραδινές σας εμφανίσεις.

Έργα της Μαριάννας θα βρείτε στο weart.gr και στο faceb

Keywords
Τυχαία Θέματα