AXDW: η μεγάλη γιορτή της ελληνικής μόδας.

Για άλλη μια χρονιά το AXDW η μεγάλη γιορτή της ελληνικής μόδας έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου της Εθνικής Ασφαλιστικής, συμμετέχοντες σχεδιαστές και brands μόδας από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν τις συλλογές τους για τη σεζόν Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2016-2017, από τις 8 έως τις 11 Απριλίου. Ο παλμός της μόδας άφησε για άλλη μία φορά δυναμικά σημάδια ανοίγοντας το δρόμο για όσα θα δούμε και όσα θα θαυμάσουμε στο μέλλον.

Την πρώτη μέρα εντυπωσιακά ξεκίνησε

η 19η Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής με πλήθος προσκεκλημένων που παρακολουθήσαν τις επιδείξεις: Lak Lakis Gavalas, Topshop by Sotris και Kathy Heyndels.

Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε στο catwalk το Topshop by Sotris με fashion bloggers στο ρόλο μοντέλων, Ελληνίδες fashion bloggers όπως οι: Βarefoot Duchess, Muse Rebelle, Here C Comes, Not For Sale, Cool UR Style, Talking About F, Fashion Has It, miss Margaret Cruzemark και Jean Tonic, έδωσαν το παρών και περπάτησαν μοναδικά πάνω στην πασαρέλα.

Έλενα Γαλιφά - Cool UR StyleBarefoot DuchessFashion Has ItMuse Rebelle

Η 2η μέρα της Εβδομάδας Μόδας εντυπωσίασε τους διεθνείς και Έλληνες αγοραστές, δημοσιογράφους και τους λαμπερούς προσκεκλημένους της Athens Xclusive Designers Week με τις συλλογές των Elmira Begatti, Jaroszewska, Tassos Mitropoulos, Gio Sourgiadakis και Makis Tselios.

Οι επιδείξεις ξεκίνησαν με την Elmira Begatti, τη γνωστή γυμνάστρια pilates, η οποία παρουσίασε τη S/S 2016 συλλογή sports & casual wear για άνεση στην κίνηση, με ρούχα χωρίς ραφές που εκφράζουν ροή, πάθος, ένταση, στυλ και ενέργεια. Highlight της επίδειξης ήταν τα όργανα γυμναστικής που είχαν τοποθετηθεί on the catwalk με τα μοντέλα να κάνουν live performance pilates. Στην παρουσίαση συμμετείχαν με guest εμφάνιση οι Κώστας Φραγκολιάς, Γιάννης Σπαλιάρας, Κώστας Γκρέκας και Δήμητρα Αλεξανδράκη.

Η επίτιμη προσκεκλημένη σχεδιάστρια από την Πολωνία Natalia Jaroszewska με το brand Jaroszewska, παρουσίασε ολόμαυρα maxi φορέματα με δερμάτινες λεπτομέρειες και δαντέλες, καθώς και αέρινες τουνίκ που εντυπωσίασαν τους προσκεκλημένους.

Ο Tassos Mitropoulos με τη συλλογή Bourlesque έφερε τον ρυθμό της swing μουσικής και τον αέρα των ’30’s και των ‘40’s με εντυπωσιακές δημιουργίες με κορσέδες, φτερά, εκκεντρικά κρόσια σε φούξια, κόκκινο, μπλε και κίτρινο χρώμα.

Ο Gio Sourgiadakis, με τα fashion brands Gio.S και Me and My, παρουσίασε εναλλακτικές προτάσεις για το αντρικό στυλ, με μοντέρνα και διαχρονικά κοστούμια αλλά και casualwear σε μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Στην παρουσίαση της συλλογής συμμετείχαν με guest εμφάνιση οι Κώστας Φραγκολιάς, Κώστας Γκρέκας, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Γιώργος Μανίκας, Νίκος Αναδιώτης, Γιάννης Σπαλιάρας, Γιάννης Αϊβάζης, Γιώργος Καράβας, Στέλιος Χανταμπάκης και Στίβ Μιλάτος.

Ο μοναδικός Makis Tselios έκλεισε τη 2η μέρα της AXDW παρουσιάζοντας μία υψηλής ραπτικής συλλογή με αέρινες δημιουργίες στην οποία κυριαρχούσαν οι δαντέλες, οι μεταξωτές μουσελίνες, τα λουλούδια σε άσπρο και μαύρο χρώμα και θύμιζαν παλιό κόκκινο κρασί. Με guest εμφάνιση συμμετείχε ο Γιώργος Καβακάκης.

Makis TseliosGio SourgiadakisGio Sourgiadakis

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελευταία μέρα της 19ης Athens Xclusive Designers Week, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, με τις επιδείξεις των Nikos – Takis, Notis Panagiotou, Funky Buddha, Panos Apergis και Celebrity Skin.

Ο γνωστός οίκος μόδας Nikos-Takis παρουσίασε εντυπωσιακές, λαμπερές δημιουργίες που κυριαρχούσαν το βελούδο, η μεταξωτή μουσελίνα, το κρεπ-σατέν, το τούλι και η δαντέλα.

Ο Κύπριος σχεδιαστής Notis Panagiotou παρουσίασε ανδρικά outfits με πολύχρωμα bomber jackets και βερμούδες ενώ για τις γυναίκες πρότεινε κομψά κοστούμια αλλά και αέρινες τουαλέτες, με έμπνευση την Μάρλεν Ντίτριχ παίζοντας στους τόνους του λευκού, του μαύρου, του κρεμ και του πράσινου. Ο Notis Panagiotou επέλεξε για την ολοκληρωμένη εμφάνιση των αντρικών συνόλων του ξεχωριστά κοσμήματα από τις συλλογές των Honor Jewellery.

Το γνωστό ελληνικό fashion brand Funky Buddha παρουσίασε μοντέρνα casual κομμάτια για άνδρες και γυναίκες θέλουν να ξεχωρίσουν για το στυλ τους. Jeans, πουκάμισα, t-shirts και παπούτσια που ολοκλήρωναν το σύνολο των outfits κέντρισαν το ενδιαφέρον ενώ highlight της επίδειξης ήταν οι εντυπωσιακές μηχανές που ήταν τοποθετημένες στην πασαρέλα, συνθέτοντας ένα πολύ νεανικό σκηνικό.

Ο Panos Apergis παρουσίασε τη συλλογή Romantic Rock για τον Χειμώνα 2016-2017, η οποία ήταν βασισμένη στην τεχνική felting από μετάξι και μαλλί με δερμάτινες λεπτομέρειες και μεταξωτό σιφόν σε πράσινες, μπεζ και μαύρες αποχρώσεις.

Ολόμαυρες και nude εντυπωσιακές δημιουργίες με πλεκτές εσάρπες και πόντσο, δαντέλες και θηλυκές διαφάνειες παρουσίασε το ανατρεπτικό σχεδιαστικό δίδυμο των Celebrity Skin, Δημήτρης Στρέπκος και Ελένη Μπάρλα, εντυπωσιάζοντας για ακόμα μία φορά το κοινό με τις avant garde δημιουργίες της συλλογής “hUmAn”. Για ακόμα μία φορά πολλοί ήταν οι celebrities που κατέκτησαν την πασαρέλα των Celebrity Skin: Κατερίνα Τσάβαλου, Νίνα Λοτσάρη, Μυρτώ Κάζη, Τζένη Μελιτά, Άρης Πλασκασοβίτης, Χρύσπα, Έλενα Τσαγκρινού (Otherview), Ορφέας Παπαδόπουλος, Εύη Αδάμ, Κάτια Νικολαΐδου και η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η συμμετοχή της ηθοποιού κυρίας Αιμιλίας Υψηλάντη.

Celebrity SkinCelebrity SkinCelebrity Skin Panosapergis

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το section Xclusive Elements, τον ειδικό χώρο φιλοξενίας των Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας των 7pm by marina panagiotoulia, Art2wear – Rachil Andreadou, Dristela Handmade Creations, E.T. Creations by Elsa Toli, Elissavet Maurogeni, Miaou Niaou, Treis. Παράλληλα, για όλες τις μέρες της Διοργάνωσης, οι επισκέπτες μπορούσαν να ψωνίζουν on the spot, από τις μοντέρνες συλλογές στα showrooms των Funky Buddha και Elmira Begatti.

Keywords
axdw, axdw, γιορτη, lakis gavalas, ορφέας παπαδόπουλος, ελλαδα, athens, xclusive, lak, topshop, fashion, bloggers, muse, style, miss, pilates, sports, στυλ, live, performance, εμφάνιση, σπαλιαρας, μπλε, nikos, notis, funky, skin, jeans, πουκάμισα, rock, μπεζ, αρης, otherview, συμμετοχή, κινηση στους δρομους, η ημέρα της γης, στελιος χανταμπακης, νικος αναδιωτης, ελενη, δημητρα αλεξανδρακη, αξεσουαρ, λουλουδια, ρουχα, φορεματα, lak, muse, topshop, αδαμ, ανδρικα, αρης πλασκασοβιτης, δημητρα, διδυμο, ευη, ελενα, ευκαιρια, εβδομαδα, εμπνευση, ενεργεια, εμφάνιση, επιτυχια, ευη αδαμ, μηχανες, κινηση, κοσμηματα, κοστουμια, κρασι, λεπτομερειες, λοτσαρη, μαυρο, μπλε, μοντελα, νινα λοτσαρη, οικος, ορφεας, ορφέας παπαδόπουλος, παθος, παπουτσια, παρουσιαση, ροη, πολωνια, ρολο, σεζον, συμμετοχή, σημαδια, στυλ, φουξια, φτερα, φορα, χρωμα, athens, ασπρο, δημητρης, fashion, funky, γιωργος μανικας, style, χωρα, jeans, κωστας φραγκολιας, κωστας, lakis gavalas, μπεζ, μια φορα, miss, nikos, notis, sports, οργανα, πουκάμισα, bloggers, rock, skin, xclusive, χειμωνας, ξεκινησε, performance
Τυχαία Θέματα