10 συμβουλές για έξυπνο shopping

Σε έχει καταβάλει ήδη η μανία των εκπτώσεων και ετοιμάζεσαι να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη και να ξοδέψεις ασυλλόγιστα; Συγκρατήσου, ξανά σκέψου το και διάβασε τον δεκάλογο του έξυπνου shopping που ετοιμάσαμε για σένα, πριν να αδειάσει το πορτοφόλι σου:

1. Φτιάξε πλάνο στρατηγικής, όρισε τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα ψωνίσεις και μην ξεφύγεις από αυτά! Βασικές ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, κάθε φορά που "βάζεις" κάτι στο μάτι, είναι αν θα σου αρέσει και την επόμενη σεζόν όσο σου

αρέσει τώρα, αν είσαι σίγουρη πως θα το φορέσεις και επίσης καλό θα ήταν να αναρωτηθείς "Στην κανονική του τιμή, θα το αγόραζα;"

2. Κάνε βουτιά στην ντουλάπα σου: Εάν υπάρχει κάτι που σώζει κάθε fashionista από περιττές αγορές, αυτό είναι σίγουρα οι λίστες. Για αυτό, πριν να κάνεις την εξόρμησή σου, κάνε μια επίσκεψη στα άδυτα της ντουλάπας σου, σημείωσε τι σου λείπει από βασικά κομμάτια, και τι έχεις φορέσει τόσο πολύ ώστε να χρειάζεται αντικατάσταση.

3. Κάνε έρευνα αγοράς. Ένα πράγμα στο οποίο μας έχει βοηθήσει το διαδίκτυο -εκτός από το online shopping- είναι η δυνατότητα που έχουμε πλέον να συγκρίνουμε τις αγορές μας, με τιμές από εκατοντάδες μαγαζιά.

4. Επένδυσε σε κλασικά κομμάτια. Το άσπρο πουκάμισο, το τζιν cigarette παντελόνι, η μαύρη pencil φούστα, η κλασική μαύρη γόβα αλλά και το μαύρο biker jacket, είναι κομμάτια που μπορούμε να συνδυάσουμε εύκολα και κομμάτια που πάντα θα βρίσκουν την θέση τους στην ντουλάπα μας. Για αυτό αν σου λείπουν κάποια από αυτά, φρόντισε να τα προσθέσεις στην λίστα σου και να τα αναζητήσεις κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, αφού σίγουρα θα τα βρεις σε ένα εύρος τιμών και στα περισσότερα από τα μαγαζιά που θα επισκεφθείς.

5. Ποιότητα vs Ποσότητα: "Δεν είμαι αρκετά πλούσια για να ψωνίζω φθηνά", είναι μια φράση που άκουσα από μια καθηγήτρια μου και έκτοτε μου έχει καρφωθεί στο μυαλό. Τα εκπτωτικά κομμάτια, πολλές φορές μπορεί να τα βρίσκεις σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές λόγω ελαττωμάτων. Για αυτό πριν να προβείς σε άσκοπες αγορές λόγω χαμηλής τιμής, τσέκαρε προσεκτικά τις ραφές των ρούχων και τις ετικέτες για να δεις την ποιότητα του υφάσματος.

6. Όρισε το budget σου. Και μην ξεφύγεις από αυτό. Εάν τα χρήματα που διαθέτεις είναι λίγα, αλλά πώς να το κάνουμε εκπτώσεις είναι, θέλεις να ανανεωθείς, θέλεις κάτι να ψωνίσεις, μπορείς πάντα να επενδύσεις σε αξεσουάρ. Το καμηλό παλτό για το οποίο έβαλες βαθιά το χέρι στην τσέπη λίγο καιρό πριν, μπορεί να δείξει σαν καινούριο με ένα καρό φουλάρι ή μια πορτοκαλί τσάντα.

7. Αγόρασε μόνο στο νούμερο σου. Εντάξει το καταλαβαίνω, έχει 70% έκπτωση, αλλά αν φοράς το Medium κι αυτό είναι το Extra Small, δεν νομίζω να σε βολέψει και τόσο. Παρόλο που βγήκες για ψώνια νηστική και προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου πως αν πάρεις αυτό το καταπληκτικό παντελόνι, θα αναγκαστείς να αδυνατίσεις. Εάν πάλι έχεις βρει κάτι που είναι πραγματική ευκαιρία και είναι ένα ένα νούμερο μεγαλύτερο, αναρωτήσου κατά πόσο εύκολα θα μπορέσεις να το φέρεις στο νούμερο σου, χωρίς να χαλάσει το σχέδιο του ρούχου.

8. Ζήτα την βοήθεια της πωλήτριας. Κατά την περίοδο των εκπτώσεων επικρατεί ένας γενικός χαμός παντού. Πριν να φύγεις από το μαγαζί απογοητευμένη που δεν βρίσκεις τα υπέροχα κροκό μποτίνια στο νούμερό σου, ρώτησε κάποια από τις υπαλλήλους του καταστήματος, εάν υπάρχει το νούμερο σου κάπου στοιβαγμένο ή αν υπάρχει σε κάποιο άλλο από τα καταστήματα τους. – Σε περίπτωση που ψωνίζεις από αλυσίδες-.

9. Ντύσου άνετα. Το Α και το Ω, για να μπω σε μαγαζί και να δοκιμάζω ρούχα με τις ώρες, είναι να μπορώ να μπω και να βγω εύκολα από τα ρούχα που ήδη φοράω. Η καλύτερη λύση είναι ένα απλό καθημερινό φόρεμα (χωρίς φερμουάρ η κουμπιά) σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι μπαλαρίνες. Ότι και να γίνει MH βάλεις τις αγαπημένες σου combat boots.

10. Διασκέδασε το! Απόφυγε να πάρεις μαζί σου άτομα που μπορεί να γκρινιάξουν, -βλ. μαμά, παιδί, σύζυγο– και προτίμησε την παρέα μιας φίλης που θα το απολαύσει εξίσου και που θα σου πει και την ειλικρινή της άποψη. Εάν θέλεις να επισκεφθείς μεγάλα εμπορικά κέντρα για να τα έχεις όλα κοντά, προτίμησε τις πρωινές ώρες, που δεν επικρατεί συνωστισμός και θα έχεις άνεση χρόνου και χώρου στα δοκιμαστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα