Ζβέρεφ: “Του χρόνου ακόμα καλύτερα”

Υπερήφανος για τις δύο τελευταίες του νίκες στη σεζόν, επί των Φέντερερ και Τζόκοβιτς, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ήδη ονειρεύεται μια ακόμη σπουδαιότερη χρονιά το 2019

Όντας ο νεαρότερος τενίστας που κερδίζει τον τίτλο στο ATP Finals, μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς το 2008, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία και σιγουριά το μέλλον του στο επαγγελματικό tour.

Μόλις στα 21 του χρόνια, ο Γερμανός πρωταθλητής κατάφερε να κερδίσει το βαρύτιμο τρόπαιο στο τουρνουά των καλύτερων της χρονιάς και αυτό

αναμένεται να του δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση ενόψει της νέας χρονιάς.

“Ο Τζόκοβιτς και ο Φέντερερ, θα είναι αυτοί που θα πρέπει να κερδίζω στα μεγάλα τουρνουά. Θα κάνω τα πάντα για να τα πάω ακόμα καλύτερα, κάθε φορά που θα τους αντιμετωπίζω. Νιώθω ότι ήδη το κάνω αυτό. Όμως, έχω πολλά να βελτιώσω ακόμα. Είμαι ακόμα πολύ νέος. Ελπίζω του χρόνου, να μπορώ να παίξω ακόμα καλύτερα από φέτος, παρ’όλο που η φετινή χρονιά ήταν μια πολύ καλή σεζόν” είπε ο Σάσα Ζβέρεφ που ολοκλήρωσε τη χρονιά με ρεκόρ 58-19 ενώ τερμάτισε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στο Top4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Όσο για το τι σημαίνει για τον ίδιον αυτό το τρόπαιο;

“Σημαίνει πολλά, σημαίνει τα πάντα για όλους τους παίκτες. Δεν έχεις πολλές ευκαιρίες να το κατακτήσεις. Παίζεις μόνο κόντρα στους καλύτερους του κόσμου. Ο τρόπος που έπαιξα σήμερα, ο τρόπος που κέρδισα, είναι απλά απίστευτο” τόνισε και συνέχισε: “Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν ένα φοβερό επίτευγμα να κερδίσω δύο τέτοιους τενίστες συνεχόμενα, τον Ρότζερ και τον Νόβακ σε ημιτελικά και τελικό. Είμαι απίστευτα χαρούμενος και υπερήφανος γι’αυτή τη στιγμή”

Ο Ζβέρεφ εξήρε τον ρόλο του Ιβαν Λεντ τους τελευταίους μήνες με τον οποίον δουλεύει μαζί, ωστόσο τα εύσημα πήρε ο πατέρας του που του έβαλε τις βάσεις.

“Ο Ιβαν μου είπε κάποια πράγματα που έπρεπε να αλλάξω σε σχέση με το παιχνίδι στους ομίλους κόντρα στον Νόβακ. Ήμουν πιο επιθετικός σήμερα και προσπάθησα να παίρνω τη μπάλα στο ανέβασμα. Όμως, ο πατέρας μου είναι αυτός που έβαλε τις βάσεις. Ο πατέρας μου είναι αυτός που μου έμαθε τένις. Ο μπαμπάς μου αξίζει τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον. Είμαι ευγνώμων γι’αυτό. Προφανώς και η εμπειρία του Ιβαν είναι πολύ σημαντική, μέσα κι έξω από το court. Με βοήθησε πολύ να παίξω αυτά τα δύο συνεχόμενα ματς”

Ο Ζβέρεφ την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στις Μαλδίβες για τις “καλοκαιρινές” του διακοπές, πριν ξεκινήσει προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

NITTO ATP FINALS SINGLES DRAW

The post Ζβέρεφ: “Του χρόνου ακόμα καλύτερα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα