Ζβέρεφ: “Το 2022 θα κυριαρχήσω μαζί με Νόλε και Μεντβέντεφ”

Το Νο3 του κόσμου και χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Άλεξ Ζβέρεφ έκανε μια πρόβλεψη για το ποιος πιστεύει ότι θα κυριαρχήσει περισσότερο την ερχόμενη σεζόν, αναλύοντας παράλληλα τα στοιχεία που πιστεύει ότι βελτίωσε στον εαυτό του σε σχέση με το παρελθόν. Η τριάδα παικτών που επέλεξε είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο ίδιος, σχηματίζοντας ένα καινούριο “Big 3” για το 2022.

“Νομίζω ότι η επόμενη χρονιά θα μπορούσε να είναι πολύ παρόμοια με τους τελευταίους έξι μήνες από φέτος” είπε ο Ζβέρεφ, ο οποίος αναδείχθηκε Γερμανός αθλητής της χρονιάς

αυτή την εβδομάδα, στο podcast Das Gelbe vom Ball της Eurosport Germany.

“Παλιότερα, μιλούσαν πάντα για τον Ναδάλ, τον Φέντερερ και τον Τζόκοβιτς. Κάποιοι από τους μεγάλους τίτλους φέτος ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το US Open, το Τορίνο και το Wimbledon, και όλους τους κέρδισαν ο Μεντβέντεφ, ο Τζόκοβιτς και εγώ. Δεν περιμένω να είναι διαφορετικά την επόμενη χρονιά” δήλωσε ο Γερμανός.

Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης μπροστά από τον Μεντβέντεφ στη δεύτερη και τον Ζβέρεφ στην τρίτη θέση.

“Ξέρω ότι δεν είμαι πολύ μακριά από αυτό, αλλά για να τα καταφέρω πρέπει επίσης να κερδίζω τα μεγάλα τουρνουά και φυσικά Grand Slam”είπε ο Άλεξ σχετικά με το Νο1 στην κατάταξη.
“Η κατάσταση με τον Νόβακ και την Αυστραλία είναι ακόμα ένα μεγάλο ερωτηματικό. Φυσικά ελπίζω ότι θα του επιτραπεί να παίξει, αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο. Υπάρχουν χιλιάδες μαθηματικοί υπολογισμοί, οπότε αν δεν παίξει στην Αυστραλία και κερδίσω το Australian Open, τότε θα είμαι Νο1 στον κόσμο”

“Στο τέλος της ημέρας, τώρα δεν είναι η ώρα να το σκεφτώ [να μπορέσω να γίνω Νο1 στον κόσμο], τώρα είναι η ώρα να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ, ώστε να είμαι σωματικά σε θέση να παίξω για αυτό”

Όταν ρωτήθηκε για τη μείωση της διαφοράς επιπέδου μεταξύ του ίδιου και του Τζόκοβιτς, ο Ζβέρεφ είπε: “Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου, αλλά νομίζω ότι έχω βελτιώσει πολύ το παιχνίδι μου τα τελευταία χρόνια. Δεν το βλέπω μόνο όταν παίζω με τον Νόβακ, το βλέπω και όταν παίζω εναντίον άλλων. Μίλησα επίσης για αυτό με τον Νόβακ. Ο Νόβακ νιώθει ότι βρίσκεται ακόμα στο υψηλότερο σημείο της καριέρας του”

Για το πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση πλέον ο Γερμανός δήλωσε: “Έχω γίνει πολύ πιο ήρεμος. Ωριμάζω επίσης. Δεν είμαι πια 18 ή 19. Καταλαβαίνω ίσως λίγο περισσότερα πράγματα για τη ζωή και καταλαβαίνω ότι απλά πρέπει να είσαι ήρεμος σε σημαντικές καταστάσεις. Αυτό είχε το δικό του επίδραση πάνω μου φέτος. Αλλά η μεγαλύτερη βελτίωση που έχω κάνει είναι το δεύτερο σερβίς μου. Δεν είχα κανένα ματς τους τελευταίους έξι μήνες όπου έκανα 20 διπλά σφάλματα όπως παλιά”

Δανάη Μασκαλέρη

The post Ζβέρεφ: “Το 2022 θα κυριαρχήσω μαζί με Νόλε και Μεντβέντεφ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα