Ύμνοι Φέντερερ για Τζόκοβιτς λίγο πριν την Ντόχα

14:15 7/3/2021 - Πηγή: Tennis24

Το εγκώμιο του Νοβακ Τζόκοβιτς, λίγο πριν επιστρέψει στη δράση μετά από πολύμηνη απουσία, έπλεξε ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο 39χρονος Ελβετός, σε Q&A που διοργάνωσε η Ομοσπονδία του Κατάρ στο Twitter, αναφέρθηκε στον πρόσφατο πρωταθλητή του Australian Open τον οποιον χαρακτήρισε ως έναν από τους κορυφαίους τενίστες στην ιστορία του αθλήματος ενώ επεσήμανε το ρόλο

που έχει παίξει ο Σέρβος, βοηθώντας τον να γίνει καλύτερος τενίστας.

Φέντερερ και Τζόκοβιτς έχουν αναμετρηθεί 50 φορές, με τον Νόλε να προηγείται 27-23 στο μεταξύ τους Head to Head, έχοντας κερδίσει την πιο πρόσφατη μονομαχία τους, για τα ημιτελικά του Australian Open 2020. Αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνες του Ελβετού στο tour.

“Διασκεδάζω κάθε φορά που παίζω μαζί του. Νιώθω πραγματικά ότι ο καθένας βγάζει τον καλύτερό του εαυτό, κάθε φορά. Έχουμε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και παίζει μεγάλο ρόλο η ημέρα που θα βρεθούμε, σε ποιο court συναντιόμαστε και πως είναι τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι τη δική μας συνάντηση. Κόντρα στους καλύτερους, πρέπει να παίξεις το καλύτερό σου τένις, διαφορετικά δεν θα είναι αρκετό. Ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως είναι ο Νόβακ που μπορεί να πιάσει μια φοβερή απόδοση και να μην χάνει μπάλα” είπε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ αναφερόμενος στον αντίζηλό του.

Συνεχίζοντας να πλέκει το εγκώμιο του 33χρονου Σέρβου, ο μαέστρος είπε ότι ένα δυνατό στοιχείο του τενιστικού χαρακτήρα του Τζόκοβιτς είναι η ποικιλία που διαθέτει και η προσέγγισή του στα παιχνίδια.

“Μπορεί να αμυνθεί πολύ καλά και να γίνει εξίσου πολύ επιθετικός, διαθέτοντας πολύ καλή ισορροπία. Γι’αυτό είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Είναι απόλαυση να παίζω μαζί του και σίγουρα είναι ένας τενίστας που με έχει βοηθήσει να γίνω καλύτερος. Είναι σπουδαίο να τον έχουμε στο άθλημά μας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Αυτή την εβδομάδα, ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε ένα σπουδαίο ρεκόρ που κατείχε ο Ρότζερ Φέντερερ τα τελευταία χρόνια, αυτό της παραμονής στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Σέρβος, την ερχόμενη εβδομάδα συμπληρώνει 311 εβδομάδες στο Νο1, αφήνοντας πλέον πίσω τον Φέντερερ με 310 εβδομάδες στην κορυφή της κατάταξης.

The post Ύμνοι Φέντερερ για Τζόκοβιτς λίγο πριν την Ντόχα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα