Βολές Ζιλ Σιμόν προς ITF!

Ο Ζιλ Σιμόν σε δηλώσεις του μίλησε με τα χειρότερα λόγια για την ITF και το πόσο προσέχει και ακούει τους παίκτες, με αφορμή τις εξελίξεις στην διοργάνωση του Davis Cup

Ο Ζιλ Σιμόν απασφάλισε. Ο 33χρονος Γάλλος, Νο69 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ πλέον, εξοργισμένος από τις εξελίξεις με την διοργάνωση του Davis Cup, έριξε τα πυρά του στην ITF και στον τρόπο λειτουργίας της τον τελευταίο καιρό.

Πιο

συγκεκριμένα, ο Σιμόν υποστηρίζει πως η ITF δεν δίνει βήμα στους αθλητές ώστε να εκφράσουν τα παράπονά τους για το Tour, κι όταν το κάνει, τις περισσότερες φορές τους αγνοεί επιδεικτικά κάνοντας ουσιαστικά ότι θέλει αυτή.

Αναλυτικά όσα ενδιαφέροντα είπε επί του θέματος ο Σιμόν, πρώην Νο6 στον κόσμο:

“Υπάρχουν πολλοί τενίστες οι οποίοι θέλουν να αλλάξει η μορφή του Davis Cup. Κάθε φορά όμως που κάποιος προσπαθεί να κάνει μια πρόταση, η ITF απαντάει όχι, συνέχεια, αυτό δεν είναι σωστό.

Είναι αρκετά περίπλοκη η κατάσταση την δεδομένη χρονική περίοδο. Το Davis Cup δεν είναι το ίδιο σημαντικό για κάποιους παίκτες, ενώ ούτε καν για τις ίδιες τις ομοσπονδίες των χωρών έχει την ίδια βαρύτητα.

Κάθε χώρα, βλέπει διαφορετικά την διοργάνωση. Εγώ είμαι ιδιαίτερα μπερδεμένος με την κατάσταση, καθώς είναι σαν να μην έχουμε καν το δικαίωμα να αλλάξουμε την μορφή του Davis Cup, εμείς που αγωνιζόμαστε σε αυτό.

Η ITF μπορεί να κάνει ανακοινώσεις, να κάνει αλλαγές, αλλά εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ωραία, προσπαθούμε να κάνουμε φασαρία ώστε να εισακουστούν τα αιτήματά μας, αλλά στην τελική δεν τους επηρεάζουμε καθόλου.

Είμαστε απλά αντικείμενά τους και αναγκαστικά ακολουθούμε τις αποφάσεις τους. Πέρσι για παράδειγμα ανακοίνωσαν πως θα είναι τα παιχνίδια στα δυο νικηφόρα σετ όπως ζητήσαμε. Έλα που όμως είναι και πάλι στα τρία φέτος.

Εγώ λοιπόν, δεν έχω σκοπό να χαλάω την ενέργειά μου και τον χρόνο μου για να αγωνίζομαι σε μια διοργάνωση που δεν με ακούνε και δεν μπορώ να αλλάξω κάτι σε αυτήν, είμαι απλά ένας θεατής, ενώ ουσιαστικά είμαι ο πρωταγωνιστής…”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Βολές Ζιλ Σιμόν προς ITF! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα