Βίλαντερ: “Ο Μάρεϊ μπορεί να επιστρέψει στοTop10”

Ο κάτοχος 7 Grand Slam τίτλων Ματς Βιλάντερ εμφανίστηκε υποστηρικτικός στην προσπάθεια του Άντι Μάρεϊ να επιστρέψει στην πρώτη δεκάδα του κόσμου θεωρώντας πως είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί.

Ο Μάρεϊ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 134η θέση στον κόσμο μετά από μάχη με τραυματισμούς για αρκετά χρόνια. Αν και ο Σκωτσέζος έχει κερδίσει μόνο ένα τουρνουά τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, ο ειδικός του Eurosport Ματς πιστεύει ότι έχει ακόμα την ποιότητα για να αγωνιστεί

σε κορυφαίο επίπεδο.

“Πιστεύω πραγματικά ότι είναι ένας εφικτός στόχος [η επιστροφή στην πρώτη 10άδα]. Πραγματικά το πιστεύω” είπε ο Βιλάντερ.

“Πιστεύω τα τελευταία δύο χρόνια, κάποια από τις επικρίσεις που δέχτηκε, τον πίεσε. Είναι εκεί έξω για να μας αποδείξει κάτι”

“Πιστεύω ότι πρέπει να αποδείξει στον εαυτό του ότι δεν έχει να κάνει με το νούμερο ένα στον κόσμο ή το να κερδίσει Grand Slam. Έχει να κάνει πραγματικά με τον καθημερινό αγώνα και την καθημερινή ανταμοιβή όταν κάνεις προπόνηση για να προσπαθήσεις να γίνεις καλύτερος από τον εαυτό σου χθες” πρόσθεσε.
“Νομίζω ότι βρήκε τον λόγο, και θα χτίσει όλο και περισσότερη δυναμική”

Ο Μάρεϊ κέρδισε τελευταία φορά σε διοργάνωση ATP στα τέλη του 2019, νικώντας τον Σταν Βαβρίνκα στον τελικό του European Open.
Ο 34χρονος πέρασε συνολικά 41 εβδομάδες ως ο νούμερο ένα στον κόσμο νωρίτερα στην καριέρα του, αλλά έχει αντιμετωπίσει πολλούς τραυματισμούς από το 2016, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών χειρουργικών επεμβάσεων ισχίου.

“Έχει αυτή την ικανότητα να κάνει τον αντίπαλό του λίγο χειρότερο”, εξήγησε ο Βίλαντερ. “Πρώτα απ’ όλα, είναι σημάδι ταπεινότητας. Είναι σημάδι κάποιου που πραγματικά γνωρίζει τον εαυτό του ότι έχει ορισμένους περιορισμούς ως παίκτης. Και νομίζω ότι αυτοί οι παίκτες που γνωρίζουν τους δικούς τους περιορισμούς είναι αυτοί που είναι οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο”

“Ο Άντι Μάρεϊ ξέρει ότι υπάρχουν παίκτες εκεί έξω που έχουν περισσότερη δύναμη. Μπορεί να αισθάνονται και καλύτερα από αυτόν. Δεν νομίζω ότι είναι πιο δυνατοί στο γυμναστήριο, αλλά είναι πιο γρήγοροι στο γήπεδο, πιο εκρηκτικοί και αυτός ξέρει ότι πρέπει να τους κάνει λίγο χειρότερους για να μπορέσει να τους νικήσει”

“Αυτό είναι ένα σημάδι ταπεινότητας. Και είναι ένα σημάδι του τενιστικού του IQ. Το IQ του Andy Murray είναι πιθανότατα το κορυφαίο όλων των εποχών. Εάν παίζει καλά και ο αντίπαλος του δεν σερβίρει τόσο αποτελεσματικά μπορεί να κερδίσει τον καθένα”

Ο Μάρεϊ ξεκινά σήμερα στο Mubadala World Tennis Championship απέναντι στον Νταν Έβανς. Ο νικητής θα παίξει εναντίον του Ράφα Ναδάλ.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Βίλαντερ: “Ο Μάρεϊ μπορεί να επιστρέψει στοTop10” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα