Βαβρίνκα ο εκδικητής! – VIDEO

20:34 7/8/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Σταν Βαβρίνκα εκδικήθηκε την, προ τριών ετών ήττα του από τον Νίκ Κύργιο στον Καναδά με τον Αυστραλό να προδίδεται και πάλι από το σώμα του…

Σε ένα ματς που ουδείς εκ των δύο τενιστών βρέθηκε σε πραγματική καλή μέρα, τελικά, αυτός που άντεξε περισσότερο τη “σωματική” μάχη όπως εξελίχθηκε ο αγώνας ήταν ο 33χρονος Ελβετός!

Που πέτυχε την μόλις έβδομη νίκη του στη σεζόν κερδίζοντας, με ανατροπή μάλιστα, τον 23χρονο Αυστραλό με 1-6, 7-5, 7-5 για να προκριθεί στον δεύτερο γύρο του Masters του Καναδά αποκτώντας, παράλληλα, και αυτοπεποίθηση που τόσο πολύ έχει ανάγκη

με τόσες λίγες επιτυχίες το τελευταίο διάστημα.

Πήρε μάλιστα και μία, τύποις, εκδίκηση για την ήττα και την απρεπή συμπεριφορά του Κύργιου στην, προ τριών ήττα του, στο Μόντρεαλ αλλά αυτό ουδόλως οφείλει να απασχολεί τώρα τον Σταν που θέλει, όσο τίποτα άλλο, να βρει αγωνιστικό ρυθμό πριν, μια ακόμα σεζόν στο τουρ, τελειώσει άδοξα για αυτόν.

Όλα αυτά, βέβαια, φάνταζαν “άπιαστο όνειρο” για ενάμισι περίπου σετ, καθώς, όσο βάσταγαν τα ποδάρια και το μυαλό του Νικ, είχε οδηγήσει τον Βαβρίνκα στα πρόθυρα της συντριβής!

Ο Νικ ήταν σκέτη απόλαυση στο πρώτο σετ συνδυάζοντας ουσία και θέαμα με απίστευτο τρόπο απέναντι σε έναν Σταν που άρχισε να ρολάρει μόνο από το δεύτερο σετ και μετά.

Ο 23χρονος Αυστραλός έκανε ό,τι ήθελε τον Βανρίνκα στον πρώτο κομμάτι του αγώνα σερβίροντας άψογα και βγάζοντας μερικούς απίστευτα δυνατούς winners μεταξύ των οποίων και ένα running forehand 185 χιλ/ώρα!

Κατά τα άλλα, είχαμε και πάλι τους γνωστούς του tweeners που άφησαν για ακόμη μια φορά άφωνο το κοινό αλλά και τον Βαβρίνκα που περνούσε δύσκολες ώρες.

Στο δεύτερο σετ, ο Νικ συνέχισε να κάνει “παρτι” στο σερβίς του, αλλά τουλάχιστον ο Σταν μπήκε σε καλύτερο ρυθμό στα δικά του service games και άρχισε κάπως περισσότερο να πιέζει τον αντίπαλό του.

Μετά, εμφανίστηκε ο…γοφός!

Ο αριστερός γοφός του Νικ άρχισε να τον “τραβά” και η κίνησή του περιορίστηκε σημαντικά αναγκάζοντάς τον να μην κυνηγά πολλές μπάλες και να επιχειρεί να τελειώνει τους πόντους πολύ γρήγορα, κάτι που ούτως ή άλλως έκανε και στο πρώτο σετ.

Ο Βαβρίνκα φυσικά μυρίστηκε “αίμα”, εξακολουθούσε πολύ να είναι μέτριος αλλά μπόρεσε επιτέλους να σπάσει το σερβίς του Νικ πριν εμπλακεί σε tie break, και να φαντάζει, βάσει φυσικής κατάστασης και μόνο, το φαβορί για το τρίτο σετ!

Οντως, το σερβίς ήταν ουσιαστικά το μόνο χτύπημα που κρατούσε στη διεκδίκηση του ματς τον Κύργιο που εμφανώς…”χώλαινε”, και κατάφερε μάλιστα να φτάσει το σκορ στο 5-5, δείγμα των πολλών λαθών που έκανε και ο Βαβρίνκα σε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά τρίτο σετ.

Τελικά, στο ίδιο σημείο ακριβώς με το δεύτερο σετ, ο Stan The Man πλήγωσε θανάσιμα τον Νικ που, για ακόμη μια φορά, αδίκησε το ταλέντο του με τη σωματική και πνευματική του κατάσταση να είναι διαρκώς η “αχίλλειος πτέρνα” που τον οδηγεί σε διαρκή απογοητευτικά αποτελέσματα…

Σε κάθε περίπτωση, ο Σταν, δίχως να παίξει κάτι το τρομερό, πήρε τη νίκη-ψυχολογίας που τον στέλνει κόντρα στον Φούτσοβιτς στον επόμενο γύρο.

Σε άλλα ματς του πρωινού προγράμματος, η πρώτη “βόμβα” έπεσε στη διοργάνωση με τον Ρόμπιν Χάασε να επικρατεί ενός ασθμαίνοντος Κέι Νισικόρι με 7-5, 6-1 ενός ακόμη τενίστα του οποίου η σωματική κατάσταση είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό στην πάροδο των ετών.

Αντίθετα, Σαν Κουέρι και Κάρεν Κατσάνοφ έκαναν το χρέος τους και θα βρίσκονται στους “32” της διοργάνωσης.

Σε μία από τις ειδήσεις της ημέρας, ο Χίον Τσουνγκ, αποσύρθηκε από τη διοργάνωση λίγο πριν την πρεμιέρα του κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τη θέση του πήρε ο lucky loser Μίρζα Μπάσιτς!

Τρίτη, 7/8: 1ος γύρος Rogers Cup
Wawrinka (Switzerland) beat Kyrgios (Australia) 1-6 7-5 7-5
Haase (Netherlands) beat Nishikori (Japan) 7-5 6-1
Khachanov (Russia) beat Krajnovic (Serbia) 6-3 6-2
Querrey (USA) beat Mannarino (France) 6-2 7-5
R. Harrison (USA) beat McDonald (USA) 6-4 6-2

ROGERS CUP DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Βαβρίνκα ο εκδικητής! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα