Βάθρο για την συγκλονιστική Σβιτολίνα (vid)

Η Ελίνα Σβιτολίνα, κάνοντας μια επική ανατροπή στο 3ο set, έφτασε στη νίκη κόντρα στην Έλενα Ριμπάκινα με 1-6, 7-6(5), 6-4, μετά από περίπου 2,5 ώρες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο το πρώτο για το ουκρανικό τένις σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ριμπάκινα μπορεί να ξεκίνησε με εμφατικό τρόπο το μικρό τελικό, όμως στη συνέχεια προδόθηκε από τα 57 αβίαστα λάθη, αλλά και από το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί

το μεγάλο προβάδισμα στο 3ο set με 4-1! 

Η Σβιτολίνα μπορεί να είχε μόλις 17 winners, έναντι στους 40 της αντιπάλου της, ωστόσο φάνηκε για ένα ακόμα παιχνίδι αρκετά συνεπής στα ράλι της, βρήκε λύσεις στις συνεχόμενες και επικίνδυνες προσεγγίσεις της Ριμπάκινα και κυρίως κατάφερε να γυρίσει ένα set που έμοιαζε χαμένο.

Έχοντας 2/3 break-points, η Ριμπάκινα έκανε ένα τέλειο ξεκίνημα στο 1ο set, με την Σβιτολίνα να ταλαιπωρείται από τη θέση του service, κερδίζοντας μόλις 5/15 πόντους! Το set ολοκληρώθηκε σε κάτι λιγότερο από μισή ώρα, με την Καζάκα να είναι κυρίαρχη στο κορτ. 

Μάλιστα στο 2ο set η Νο20 του κόσμου προηγήθηκε με 3-1 φτάνοντας στο 3ο break του αγώνα. Ωστόσο, η απάντηση της Σβιτολίνα ήταν άμεση, καθώς πήρε πίσω το break μετά από δύο χαμένες ευκαιρίες και με hold λίγο αργότερα ισοφάρισε σε 3-3.

Ήταν αναμφίβολα μια κρίσιμη στιγμή για την Ουκρανή, η οποία οδήγησε το set στο tie-break. Εκεί κατάφερε να μη χάσει ποτέ το προβάδισμα και με 7/5 να φτάσει στην ισοφάριση σε 1-1.

Η Ριμπάκινα, για ένα ακόμη set, θα ξεκινήσει εντυπωσιακά και φτάνοντας και πάλι σε γρήγορο break πήρε προβάδισμα με 4-1, αν και νωρίτερα είχε και πάλι την ευκαιρία χάνοντας δύο break-points. 

Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game για την Καζάκα στο μικρό τελικό! Η Σβιτολίνα, μέχρι και το 9ο game θα χάσει μόλις 6 πόντους από την Ριμπάκινα, θα κάνει δύο break και θα πάρει τις μπάλες στα χέρια της για να “κλειδώσει” το μετάλλιο! 

Η Ουκρανή θα τα καταφέρει μετά από 7ο(!) medal-point με την Ριμπάκινα να πιέζει, αλλά να μην μπορεί μία φορά το πλεονέκτημα μένοντας τελικά εκτός βάθρου. 

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+6h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Βάθρο για την συγκλονιστική Σβιτολίνα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα