Βαθιά υπόκλιση στον δίκαιο Ντομινίκ Τιμ – VIDEO

11:48 3/2/2020 - Πηγή: Tennis24
Τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό, ο Ντόμινικ Τιμ έδειξε σε όλους πως συμπεριφέρεται ένας πραγματικός πρωταθλητής

Το τένις δεν είναι μόνο τίτλοι, δόξα και χρήμα. Οι αρχές, αξίες που αντιπροσωπεύουν το άθλημα είναι βαθιές και ισχυρές και ο Ντομινικ Τιμ φρόντισε να τις αναδείξει κατά τη διάρκεια της φοβερής του κούρσας στο Australian Open.

Ο 26χρονος Αυστριακός, τόσο στον

ημιτελικό με τον Ζβέρεφ όσο και στον συγκλονιστικό τελικό με τον Τζόκοβιτς, έκανε επίδειξη του ευ αγωνίζεσθαι με δύο αξιοσημείωτες fairplay ενέργειες.

Το Νο4 του κόσμου, συμβούλευσε τους αντιπάλους του να κάνουν challenge σε δύο αμφισβητούμενες υποδείξεις των officials και είχε δίκιο και στις δύο.

Αρχικά, σε game point του Ζβέρεφ στον ημιτελικό, σε κρίσιμο σημείο του 3ου σετ όπου προσπαθούσε να διευρύνει το προβάδισμά του κόντρα στον Αυστριακό αλλά και στον τελικό όταν το σκορ ήταν 1-1 σετ και ο Τιμ πρότεινε στον Τζόκοβιτς να κάνει challenge σε μια μπάλα που υποδείχθηκε άουτ αλλά τελικά είχε πιάσει γραμμή.

Ο Τιμ θα μπορούσε να είχε σιωπήσει, να κέρδιζε τον πόντο και να αποκτούσε πλεονέκτημα αλλά προτίμησε να κάνει το σωστό, σεβόμενος τον αντίπαλό του.

“Ο Ντόμινικ ήταν αυτός που έκανε νόημα στον Νόβακ ότι η μπάλα ήταν μέσα και να κάνει ένσταση” είπε ο Χιούιτ σε ζωντανή μετάδοση από το Channel Nine.

Η συγκεκριμένη φάση, προκάλεσε τον εκνευρισμό του Τζόκοβιτς που περίμενε από τον διαιτητή να κάνει overrule, αποφεύγοντας το Hawkeye.

“Ο Νόβακ ήθελε από τον διαιτητή να πάρει πάνω του τη φάση, ώστε να μην χρειαστεί να κάνει challenge και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του” είπε ο Τζίμι Κούριερ.

Thiem is a lesson in what sportsmanship looks like. Encourages his opponent to challenge when the call is incorrect for them, picks the ball up for the ball kid. Win or lose, he is a wonderful ambassador for tennis. #AusOpen2020 #AusOpen #AO2020

Jordan Grant (@jordiashley) February 2, 2020



The post Βαθιά υπόκλιση στον δίκαιο Ντομινίκ Τιμ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα