“Βασιλική” επιβίωση – VIDEO

19:10 9/5/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Ρότζερ Φέντερερ έσωσε δυο match points του Γκαέλ Μονφίς και επιβλήθηκε του Γάλλου στο τάι-μπρέικ του τρίτου σετ, για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Mutua Madrid Open, με τρόπο εντυπωσιακό…

Ο σπουδαίος Ελβετός τενίστας δεν πτοήθηκε από την αντεπίθεση διαρκείας του αντιπάλου του και “ξέφυγε” με νίκη από το “Μαγικό Κουτί”, αφήνοντας εκτός συνέχειας του Madrid Open τον Γκαέλ Μονφίς.

Μπορεί να χρειάστηκε δυο ώρες για να πάρει τη νίκη, μπορεί να χρειάστηκε να σώσει δυο match points του Γάλλου στο 5-6 του τρίτου

σετ, μπορεί να βρέθηκε ακόμη και με 1-4 πιο πριν πίσω στο σετ, όμως κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

Ο Φέντερερ, Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ αυτή τη στιγμή και τρεις φορές πρωταθλητής στη Μαδρίτη, επιβλήθηκε με 6-0, 4-6, 7-6(3) του Μονφίς και θα συναντήσει τον Ντομινίκ Τιμ στη συνέχεια της διοργάνωσης!

The moment @rogerfederer won his 1,200th ATP Tour match!

The Swiss saved two match points on his way to a thrilling victory #MMOpen pic.twitter.com/lKferTo4lv

Tennis TV (@TennisTV) 9 Μαΐου 2019


Μάλιστα, με αυτήν του τη νίκη, ο Ρότζερ έφτασε τις 1.200 σε επίπεδο ΑΤΡ και ανέβασε την διαφοράαπό τον τρίτο Ίβαν Λεντλ στη συγκεκριμένη λίστα, στις 132 νίκες. Παράλληλα, μείωσε στις 74 νίκες διαφορά, από τον κορυφαίο της λίστας, Τζίμι Κόνορς (1.274 νίκες στο Tour).

Ο Φέντερερ αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση κόντρα στον Μονφίς, και “φιλοδώρησε” με ένα εντυπωσιακό bagel τον αντίπαλό του μέσα σε μόλις 19(!) λεπτά, δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό.

Federer in Kroos Control

The Swiss wins the opening set 6-0 in just 18 minutes pic.twitter.com/UCUmj7IrLy

Tennis TV (@TennisTV) 9 Μαΐου 2019


Τα σκαμπανεβάσματα του Ελβετού ήταν εμφανέστατα, μιας και αυτό ήταν μόλις το δεύτερο ματς του στο χώμα τα τελευταία τρία χρόνια και ο Γάλλος το εκμεταλλεύτηκε, γυρνώντας “τούμπα” τον αγώνα.

Ο Μονφίς αρχικά προηγήθηκε με 1-4 στο δεύτερο σετ, ενώ αν και ο Φέντερερ ισοφάρισε σε 4-4 και δημιούργησε μπρέικ πόιντ για να πάρει κεφάλι με 5-4, ο Γάλλος στάθηκε ψύχραιμος και κατέκτησε τα επόμενα δυο γκέιμς για να στείλει το ματς σε τρίτο και καθοριστικό σετ (4-6).

Gael Monfils takes Roger Federer the distance in Madrid! pic.twitter.com/qA6Bjlig4I

Tennis TV (@TennisTV) 9 Μαΐου 2019

Στο τρίτο και καθοριστικό κομμάτι του αγώνα, ο Μονφίς μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα. Σε μια… επανάληψη του δευτέρου σετ, ο Γάλλος προηγήθηκε με 1-4 και έγινε το απόλυτο αφεντικό στον αγώνα.

Όμως, όπως ακριβώς έγινε και στο προηγούμενο σετ, ο 36χρονος Ελβετός ισοφάρισε σε 4-4 και επέστρεψε δριμύτερος στην διεκδίκηση του αγώνα.

Λίγο αργότερα πάντως, ο “Λα’ Μονφ” έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση. Αυτό, γιατί αφού προηγήθηκε με 5-6 έφτασε σε δυο match points στο σερβίς του Φέντερερ. Παρ’ όλα αυτά, ο “Βασιλιάς” δεν παρέδωσε τα όπλα ποτέ.

Έσωσε πρώτα τις ευκαιρίες του Γάλλου για να “κλείσει” το ματς και στη συνέχεια έστειλε το σετ στο κρίσιμο τάι-μπρέικ.

Εκεί, ο Ρότζερ έκανε… πάρτι. Έχοντας την αυτοπεποίθηση που του έδωσαν τα δυο σωμένα match points και δείχνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κέρδισε έξι από τους πρώτους επτά πόντους, για να δημιουργήσει πενταπλό(!) match point, με 6-1.

Ο Μονφίς έσωσε με την σειρά του δυο συνεχόμενα, όμως δεν κατάφερε να πιέσει κι άλλο τον Ελβετό, ο οποίος “έκλεισε” το ματς και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη-πρόκριση.

ATP MUTUA MADRID OPEN SINGLES DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Βασιλική” επιβίωση – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα