Βάιντα: “Φοβήθηκα ότι ο Νόβακ θα έχανε το κίνητρο του”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Μάριαν Βάιντα τον Ιούνιο του 2006, αμέσως μετά τον Roland Garros. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, αποτελούν έναν από τα καλύτερα δίδυμα παίκτη-προπονητή στην ιστορία του τένις.

Μιλώντας για τον Νόβακ, ο Βάιντα δήλωσε ότι επιθυμούσε να γίνει Νο1 στον κόσμο σε πολύ σύντομο χρονικά διάστημα. Αυτό δεν του βγήκε σε καλό τα πρώτα χρόνια, σύμφωνα με τον Σλοβάκο προπονητή.

Ο Τζόκοβιτς εργαζόταν

σκληρά για να επιτύχει το στόχο του και τα κατάφερε μετά το Wimbledon του 2011. Τότε ο Βάιντα φοβήθηκε ότι ο Σέρβος δεν θα είχε πλέον κίνητρο να κυνηγήσει περισσότερους τίτλους, περισσότερα επιτεύγματα.

Αντί για αυτό όμως, ο Νόβακ ήταν έτοιμος να κυνηγήσει τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ραφαέλ Ναδάλ, τους μεγάλους αντιπάλους του, που εκείνη την στιγμή βρίσκονταν μίλια μακριά του.

Δέκα χρόνια αργότερα, ο Νόβακ είναι μόνο δύο grand slams πίσω από τον Φέντερερ και τον Ναδάλ και νιώθει πως είναι έτοιμος όχι μόνο να τους φτάσει, αλλά και να τους ξεπεράσει.

“Όταν άρχισα να δουλεύω με τον Νόβακ, ήθελε να φτάσει στο Νο1 πολύ γρήγορα και αυτό δεν του βγήκε σε καλό. Πάντα του τόνιζα ότι έπρεπε να εργαστεί σκληρά για να φτάσει εκεί. Ανέπτυξε το παιχνίδι του μέσα από τον πόνο και την προσπάθεια”.

Πάντα πίστευα στη αργή εξέλιξη. Το 2011 ο Νόβακ πραγματοποίησε μια απίστευτη σεζόν. Έγινε Νο1 μετά το Wimbledon και η ζωή του άλλαξε. Ανησύχησα ότι δεν θα είχε κίνητρο να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, αλλά έφτασε σε σημείο να κυριαρχεί στο τένις”.

Είναι σωματικά ισχυρότερος, άλλαξε τη διατροφή του και την στάση του στην προπόνηση. Αν η υγεία του παραμείνει σταθερή, ξέρω ότι μπορεί να σπάσει περισσότερα ρεκόρ. Έχει μεγάλο κίνητρο”, είπε κλείνοντας ο Μάριαν Βάιντα.

Γιάννης Μαύρος 

The post Βάιντα: “Φοβήθηκα ότι ο Νόβακ θα έχανε το κίνητρο του” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα